ICCJ: Nou termen in dosarul referendumului. Marian Oprisan, seful CJ Vrancea, AUDIAT in dosar

A.g. | 23.02.2015

Pe aceeași temă

Inalta Curte de Casatie si Justitie va judeca luni un termen nou in dosarul “Referendumului” in care secretarul general al PSD, Liviu Dragnea este acuzat de trafic de influenta pentru ca ar fi incercat sa obtina o participare sporita la referendumul pentru demiterea fostului presedinte Traian Basescu din 29 iulie 2012. Seful CJ Vrancea, Marian Oprisan, este audiat in calitate de martor in acest dosar, relateaza Romania Libera

 

Alaturi de el, seful Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan este audiat in calitate de martor in acelasi dosar.

 

Pe 7 octombrie 2013 a fost primul termen al dosarului in care Dragnea este acuzat ca si-a folosit influenta pentru obtinerea de foloase necuvenite pentru sine sau pentru organizatia pe care o reprezinta.

 

Potrivit informatiilor DNA, Liviu Dragnea a abuzat de functia si de autoritatea din partid pentru a obtine foloase nemateriale  in vederea formarii cvorumului de participare in conditii ilegale.

 

Astfel ca reprezentantul  PSD si-ar fi folosit influenta  asupra unor alti reprezntanti ai filialelor din organizatia politica pe care o reprezinta pentru a frauda participarea la vot.          

 

CITITI SIVictor Ponta, citat ca martor in dosarul Referendumului, la cererea lui Marian Nazat, avocatul lui Liviu DRAGNEA

 

DNA sustine ca secretarul general PSD a emis la 12 si 13 aprilie 2012 doua adrese catre mai multi sefi de campanie si catre primarii mai multor judete din tara prin care incerca sa-i determine pe acestia  sa  obtina o participare la vot in proportie de cel putin 60%, recurgand la promisiuni si foloase materiale.

 

In acelasi timp a cerut infiintarea de sectii de votare in statiuni turistice, acestea nu au scop administrativ-teritorial.

 

CITITI SI: Audieri in dosarul FRAUDARII referendumului din 2012. 140 de martori, adusi cu autocarul. Livia Stanciu (ICCJ): Audierile vor fi SCURTE si SINTETICE

 

În paralel, el a coordonat un sistem informatic complex, prin intermediul căruia a transmis mesaje, ordine și recomandări legate de stimularea participării cetățenilor la vot prin mijloace interzise de lege către coordonatorii județeni de campanie/primarii/activiștii de partid, mai precizează DNA.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22