ICCJ respinge cererea DNA: Oltean va fi cercetat in libertate pentru mita de 600.000 euro

Iulian Popescu | 10.12.2015

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins joi cererea DNA de arestare preventivă a deputatului Ioan Oltean, acuzat că ar fi primit o mită de 600.000 de euro pentru a-l ajuta pe Mihai Rotaru să obțină despăgubiri de 109 milioane de lei de la ANRP.

Pe aceeași temă

 

El va fi cercetat sub control judiciar.

 

Decizia nu este definitivă, DNA poate face contestație.

 

Omul de afaceri Mihai Rotaru, actionar la CS Universitatea Craiova, este acuzat de procurorii DNA ca i-a dat mita 600.000 de euro deputatului PNL Ioan Oltean pentru a interveni la aNRP in favoarea sa. Rotaru a obtinut de la ANRP o despagubire de aproape 109 milioane de lei pentru un teren care, potrivit procurorilor, a fost supraevaluat cu peste 87 de milioane de lei.

 

Din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din ANRP au facut parte, la momentul respectiv, Crinuta Dumitrean, care era presedintele institutiei, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Rodica Constantinovici, Lacramioara Alexandru, Marko Attila si Catalin Teodorescu.

 

Marko Attila, fost deputat UDMR, a fost dat in urmarire internationala, intr-un alt dosar, in luna mai.

 

Omul de afaceri Mihai Rotaru, fosta sefa a Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, Crinuta Dumitrean, si celelelate persoane care au facut parte din comisia ANRP care i-a acordat lui Rotaru despagubirea, au fost arestati pe 28 noiembrie si eliberati apoi, instanta stabiind definitiv ca ei sa fie cercetati tot sub control judiciar.

 

Deputatul Catalin Teodorescu a fost pus si el sub control judiciar, dar pe cautiune, stabilita la 1 milion de lei, dupa ce Camera Deputatilor a respins cererea de incuviintare pentru arestarea preventiva a deputatului PNL.

 

Anchetatorii au stabilit, in baza probelor, ca deputatul Ioan Oltean, "care avea relatii cointeresate cu cesionarul si cu presedinta ANRP", Crinuta Dumitrean la data respectiva, a intervenit la aceasta din urma pentru urgentarea si aprobarea despagubirii in favoarea lui Mihai Rotaru.

 

"In schimb, numitul cesionarul i-a remis suspectului Oltean Ioan suma de 600.000 euro anterior datei de 17.06.2010, locul primirii banilor fiind in incinta unei parohii", sustin procurorii DNA.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22