Ilan Laufer, fostul ministru pentru Mediul de Afaceri, a demisionat din PSD după „CEx-ul paralel”

Laurentiu Gheorghe | 27.11.2019

Fostul fruntaș social-democrat, Ilan Laufer, fost ministru al mediului de afaceri, a anunțat, miercuri, că a renunțat la PSD, pentru că „lupta pentru reforma PSD din interior a fost omorâtă încă din faşă”

Pe aceeași temă

„La fel ca mulţi dintre dumneavoastră, şi eu îmi doresc o reformă adevărată, reală şi serioasă în PSD. Din păcate, «la vremuri noi, tot noi», iar reforma din PSD a început cu un «CEX paralel» şi s-a încheiat cu un blitzkrieg pentru preluarea puterii în partid. La «CEX-ul paralel» s-au decis rezultatele CEX-ului de ieri şi al «congresului de mâine». În viziunea mea şi nu numai, «lupta» pentru reforma PSD din interior a fost omorâtă încă din faşă. În aceste condiţii, azi am decis să părăsesc Partidul Social Democrat, implicit să renunţ şi la calitatea de membru al acestuia”, a scris Ilan Laufer, pe Facebook.

El le-a mulţumit membrilor şi simpatizanţilor PSD pentru încrederea învestită în el şi tot sprijinul acordat.

„Mă simt onorat şi vă sunt profund recunoscător", a transmis Ilan Laufer.

****

Ilan Laufer nu a stat în PSD decât doi ani și patru luni. Cunoscut mai mult ca personaj monden și om de afaceri, el s-a înscris în PSD, în filiala Neamț, în 17 iulie 2017. Afilierea politică a venit după numirea sa în Guvernul Tudose, al doilea guvern PSD, după demiterea Cabinetului Grindeanu în iunie 2017. A devenit șeful PSD SUA în aprilie 2019.

A fost ministru pentru Mediul de Afaceri și a avut un mandat de numai șase luni, din 29 iunie 2017 până în 15 ianuarie 2018. A fost responsabil și pentru Programul "Start-up Nation Romania". A părăsit Guvernul după demisia premierului Mihai Tudose în ianuarie 2018, în urma retragerii sprijinului politic. Tudose a avut un conflict cu Liviu Dragnea pe tema apropiatei acestuia, fostul ministru de Interne Carmen Dan.

Anul trecut, Laufer a fost la un pas de a ocupa a doua funcţie în Guvernul Dăncilă, ca vicepremier și ministru al Dezvoltării. Președintele Klaus Iohannis i-a refuzat însă această şansă. Motiv pentru care a fost foarte vehement la adresa lui Iohannis și l-a acuzat de antisemitism, chiar din sediul PSD, invocând ampla sa experienţă profesională. El a amenințat atunci că va face și plângere împotriva acestuia la CNCD.

Nu a rămas însă nerăsplătit. După refuzul repetat al președintelui Iohannis de a-l numi în Guvern în noiembrie anul trecut, Laufer a fost numit consilier onorific al Vioricăi Dăncilă. Funcție din care a demisionat în urmă cu două luni, supărat că nu a fost invitat să facă parte din delegația care a însoțit premierul peste Ocean.

Harry Ilan Laufer, în vârstă de 35 de ani, a mai fost angajat la Guvern şi în perioada 2013-2014, pe funcţia de consilier la Departamentul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism. Este absolvent al Academiei Nationale de Educatie Fizica si Sport (ANEFS) Bucureşti.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22