Ilie Nastase, Arsinel si Cezara Dafinescu parasesc UNPR dupa fuziunea cu PMP

Dora Vulcan | 18.07.2016

Dupa directorul Teatrului Masca Mihai Malaimare, inca doi actori, Cezara Dafinescu si Alexandru Arsinel, au parasit Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR), dupa fuziunea acesteia cu Partidul Miscarea Populara, potrivit News.ro. Dafinescu a declarat ca s-a inscris in partid la initiativa presedintelui de atunci Gabriel Oprea si a luat decizia de a parasi formatiunea pentru ca nu este "pe aceeasi lungime de unda" cu Traian Basescu. La scurt timp si Ilie Nastase, senator UNPR, a declarat ca va parasi partidul.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE  Senatorul UNPR Ilie Năstase a declarat luni că îşi va da demisia din partid şi le-a transmis colegilor să nu se bazeze pe el pentru fuziunea cu PMP, considerând că "se împrietenesc cu dracul".

 

"Nu ne unim cu dracul, eu unul nu. Despre colegii mei, nu ştiu ce or să facă, eu nu am treabă cu tovarăşul Băsescu. (…) Ce să facem, să facem cu alţii care au mai fost o dată? Dacă facem, facem cu unii noi, să se schimbe", a declarat Ilie Năstase pentru MEDIAFAX. Senatorul a mai spus că îşi va da demisia dacă trebuie şi că UNPR poate să facă fuziune cu cine vrea, dar să nu conteze pe sprijinul său. "Eu unul nu, pe mine să nu conteze băieţii aştia. Eu nu mă duc, pot să facă ei fuziunea cu cine vor, n-am treabă. (…) Trebuie să-mi dau demisia? Îmi dau demisia dacă trebuie. Ne împrietenim cu dracul, Doamne fereşte, vreau să-l cunosc cât mai târziu", a spus Năstase, citat de Mediafax.

 

***

 

"Cand m-am inscris, am facut-o din dorinta de a face bine, la invitatia presedintelui de atunci. M-a amuzat ca idee. Era un rol pe care nu il incercasem", a declarat Cezara Dafinescu pentru News.ro.

 

Ea a adaugat ca nu a fost chemata niciodata la vreo intrunire si ca, avand in vedere ca nu mai exista partidul, nu mai este inscrisa. "Daca era, ma inscriam la Basescu in partid. Mie mi-au ajuns acesti zece ani. Nu sunt pe aceeasi lungime de unda cu el", a mai spus ea.

 

La randul sau, actorul si directorul Teatrului de Revista "Constantin Tanase" din Bucuresti Alexandru Arsinel a declarat pentru agentia de presa News.ro ca s-a despartit "de comun acord" de UNPR si ca niciodata nu a fost inscris "propriu-zis" in UNPR.

 

Arsinel a precizat ca nu a participat la nicio sedinta a Uniunii si, intrucat cel care i-a propus adeziunea la gruparea politica "a disparut", a decis sa se retraga. "Ne-am despartit de comun acord. Niciodata nu am fost inscris propriu-zis. A fost vorba despre o adeziune de principiu, iar dupa o saptamana a inceput degringolada cu Oprea", a spus el pentru News.ro.

 

Actorul, in varsta de 77 de ani, s-a alaturat gruparii in toamna anului 2015.

 

Un alt actor inscris in UNPR, Vasile Muraru, nu a dorit sa ofere detalii despre situatia sa in partid. "N-am fost, nu sunt, nu voi fi - acestea sunt vorbele", a declarat Muraru, luni, pentru News.ro.

 

Actorul Mihai Malaimare, directorul Teatrului Masca, a anuntat pe Facebook, saptamana trecuta, ca a demisionat din UNPR, dupa ce acest partid a fost absorbit de PMP, afirmand ca a fost "un dobitoc" ca s-a inscris in partid.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22