Ilie Sarbu isi pregateste iesirea de la Senat. Cine sunt si ce spun posibilii sai inlocuitori

T.d. | 25.08.2015

Pe aceeași temă

Informatia venita pe surse potrivit careia Ilie Sarbu, socrul premierului Ponta, ar urma sa plece de la sefia grupului senatorial PSD si, ulterior, si din partid, aduce in discutie numele posibilului inlocuitor. Principalii politicieni vehiculati, senatorii Serban Nicolae si Mihai Fifor, si-au aratat deschiderea in acest sens.

PSD ar urma sa inregistreze o pierdere semnificativa daca informatia potrivit careia Ilie Sarbu isi pregateste iesirea se confirma.

Potrivit unor surse citate de Digi24, Sarbu ar fi interesat de un post la Curtea de Conturi, dar demisia nu a fost anuntata oficial. El este liderul senatorilor PSD si vicepresedinte al partidului.

Sarbu ar urma sa-si anunte plecarea intr-o sedinta a partidului programata duminica.
 

  • In aceste conditii, doua sunt numele vehiculate pentru a prelua sefia grupului senatorial PSD: Serban Nicolae si Mihai Fifor.

Pentru senatorul Serban Nicolae, functia de lider de grup nu ii este “straina”, el declarand pentru Agerpres ca nu s-ar teme de responsabilitatea care decurge de aici.

"Am auzit și eu de posibilitatea asta (ca Ilie Sârbu să demisioneze de la șefia grupului senatorial PSD — n.r.), n-am însă certitudinea că se va produce, mai ales că n-am mai discutat cu Ilie Sârbu și nu ne-am întâlnit nici la reuniunea Senatului. Nu știu decât la nivel de știre pe surse.

Altminteri, funcția de lider de grup nu îmi e foarte străină. Am îndeplinit în mod formal această funcție între 2006 și 2008, liderul grupului fiind președintele Iliescu, dar eu am preluat o bună parte din atribuțiile legate de BP și de negocieri cu celelalte partide”, a spus senatorul Serban Nicolae.

Din punctul sau de vedere, daca o asemenea schimbare va avea loc, trebuie abordata astfel incat “sa nu bulverseze grupul”.

Celalalt nume vehiculat pentru sefia grupului PSD de la Senat, senatorul Mihai Fifor a spus pentru HotNews ca mutarea “e interesanta”.

"Este o idee, ne putem pregati, dar deocamdata trebuie sa ne mai consultam in grup. Discutam varianta asta, e interesanta", a spus Fifor.

In ce priveste o decizie in acest sens, Fifor a aratat ca este asteptata “maine, poimaine”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22