Iliescu il contrazice pe Ponta: Finanţarea campaniilor de la buget e o idee bună

Fara Autor | 19.01.2011

Pe aceeași temă

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat că finanţarea campaniilor electorale de la bugetul de stat este o idee bună, dar trebuie văzut dacă bugetul poate suporta cheltuielile, contrazicindu-l astfel pe Victor Ponta care a afirmat referitor la propunerea presedintelui ca "Basescu ne crede prosti".

Iliescu a spus că "ideea în sine" a finanţării campaniilor electorale din bugetul de stat sau bugetele locale "este de luat în seamă".

"Dar trebuie văzut ce înseamnă ca povară pentru bugetul statului, dacă poate suporta asta. Dacă legea nu limitează numărul de candidaţi, şi pot fi şi independenţi, vine un independent şi ia bani de la buget. Nu scoate nimic din asta, dar... Trebuie gândit", a afirmat el.

Iliescu a menţionat, răspunzând unei întrebări, că în 1990, când au fost finanţate de la buget campaniile electorale, "era altă fază", partidele nefiind constituite încă.

Liderul PSD Victor Ponta a declarat insa ca o astfel de propunere este doar "fariseism", Traian Băsescu stiind ca problema  este la PDL. "Traian Băsescu ne ia, în continuare, de proşti. Hoţul strigă hoţii. Păi cine cumpără voturi? Opoziţia? Dacă domnul Băsescu propune în PDL să nu se mai cumpere voturi, noi cei din opoziţie suntem foarte fericiţi".
 "O face tocmai pentru că ştie că problema este a lor. Iar în ceea ce ne priveşte, am fi o sută zece la sută de acord să vină domnul Băsescu cu legea care să sancţioneze grav cumpărarea de voturi. Noi o vom susţine fără rezerve. Eu cred, însă, că-şi bate joc de noi" a conchis Ponta, citat de "Gândul".
Reamintim ca dupa anuntarea rezultatelor alegerilor prezidentiale din 2009, Victor Ponta, declara ca "sistemul lor de furt, frauda si cumparare a voturilor a functionat mai bine".
Preşedintele Traian Băsescu s-a declarat, marţi, susţinător al finanţării campaniilor electorale de la bugetul de stat sau de la bugetele locale, menţionând că ideea trebuie explicată românilor şi că metoda poate fi introdusă începând din 2012.
TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22