Iliescu l-a votat pe Dragnea: Are datele necesare pentru o conducere calificata a PSD

I. P. | 11.10.2015

Președintele de onoare al Partidului Social Democrat, Ion Iliescu, a votat duminică la sediul organizației sectorului 1, declarând la ieșire că Liviu Dragnea este un om cu experiență organizatorică și are datele necesare pentru a asigura o conducere calificată a partidului.

Pe aceeași temă

"Liviu Dragnea nu este un om nou în partid. Lucrează în conducerea partidului de mai mulți ani de zile, a lucrat în echipă cu mai mulți președinți. Este un om care continuă o activitate și un stil de conducere care s-a afirmat în ultimii ani de zile. Este un om cu experiență organizatorică. A lucrat și în teritoriu, a lucrat și la nivel central așa că are datele necesare pentru a asigura o conducere calificată", a declarat Ion Iliescu, la sediul PSD Sector 1.

 

Întrebat dacă, în opinia sa, este potrivit pentru PSD să aleagă un președinte care are termen într-un dosar, Iliescu a susținut că Dragnea organiza prezența la referendum a membrilor de partid.

 

"E problematică această chestiune, inclusiv această decizie a DNA. Ce să analizeze, ce să judece la un om care își făcea datoria? Organiza prezența la referendum a membrilor de partid. Este aberantă (...), este împotriva spiritului democratic în care partidele au un rol și deci exponenții partidului trebuie să desfășoare o activitate concretă. Asta a făcut Dragnea. Deci, era aberantă inclusiv ridicarea acestei probleme", a precizat Ion Iliescu, citat de Agerpres.

 

Social-democrații își aleg duminică președintele, singurul candidat la această funcție fiind actualul președinte interimar al PSD, Liviu Dragnea.

***

Membrii PSD din toată țara își aleg, duminică, 11 octombrie, preşedintele. Aproape 533.000 de membri ai partidului sunt aşteptaţi la urne, inclusiv în Republica Moldova, într-un scrutin în care unicul candidat este Liviu Dragnea.

 

Dragnea a rămas singurul candidat la șefia PSD după ce alți doi pretendenți, Șerban Nicole și Daniel Savu, au fost descalificați pentru că nu îndeplineau o condiție introdusă recent în regulament și anume să aibă susținerea organizației din care fac parte și a încă patru filiale din țară.

 

Pentru prima dată președintele PSD nu este votat în cadrul unui Congres, sistemul de vot introdus la aceste alegeri dând ocazia tuturor membrilor de partid să-și aleagă liderul.

 

Astfel, au fost amplasate urne de vot în toată țara, iar pentru a-și spune opinia cu privire la viitorul președinte sunt așteptați în jur de 531.000 de membri de partid. Dragnea a precizat vineri că aceștia pot vota indiferent dacă și-au plătit cotizația la partid sau nu.

 

Urnele vor fi deschise duminică între orele 8,00 și 20,00, după care rezultatele votului vor fi centralizate la București.

 

Întrebat dacă președinții de organizații au voie să amenajeze secții de votare la ei acasă, Dragnea a spus că au voie să organizeze "în orice spațiu unde pot avea acces cu documente legale și unde se pot asigura condiții civilizate pentru organizarea alegerilor", dar este interzisă organizarea de secții de vot în restaurante, spații comerciale și școli.

 

Rezultatele alegerilor de duminică vor fi validate luni de Comitetul Executiv Național, iar pe 18 octombrie, în cadrul Congresului extraordinar a partidului vor fi aleși și ceilalți membri ai conducerii, președinte executiv, vicepreședinții, secretarul general.

 

Alegerile de duminică reprezinta o premiera in istoria PSD. Dincolo de asta, situatia va supune partidul la un efort logistic si administrat considerabil, urmand ca sectii de vot sa fie deschise in sediile PSD din tara, in birourile parlamentare sau in spatii inchiriate.

 

CITIȚI ȘI: Organizarea PSD pentru votul de duminica: fara buget clar, cu sectii in propriile locuinte

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22