Implicat in doua dosare penale, Mircea Cosma revine la sefia PSD Prahova

T.d. | 24.07.2015

Pe aceeași temă

Implicat in doua dosare penale, acuzat de luare de mita, abuz in serviciu, trafic de influenta si sprijinirea unui grup infractional organizat, Mircea Cosma revine la sefia PSD Prahova, dupa ce s-a autosuspendat in februarie 2014.

In aprilie 2014, Mircea Cosma a fost trimis in judecata intr-un dosar de coruptie. In aceasta cauza, DNA Ploiesti l-a deferit justitiei si pe fiul sau, deputatul PSD Vlad Cosma. Anchetatorii il acuza pe Mircea Cosma de luare de mita si abuz in serviciu.

De altfel, numele lui Mircea Cosma avea sa mai apara intr-un alt dosar instrumentat de DNA. In februarie 2015, procurorii ploiesteni au inceput urmarirea penala fata de Cosma intr-un nou dosar in care e cercetat si cumnatul premierului Ponta, Iulian Hertanu.

In aceasta cauza, Cosma e acuzat de sprijinirea unui grup infractional organizat si trafic de influenta. Procurorii au dispus in acest dosar control judiciar fata de Mircea Cosma, el avand interdictia de a-si exercita functia de presedinte al Consiliului Judetean Prahova.

Acum, Cosma vrea sa revina la sefia PSD Prahova. Potrivit Agerpres, seful interimar al organizatiei judetene, senatorul social-democrat Daniel Savu, a spus ca Mircea Cosma a informat conducerea partidului ca renunta la decizia de autosuspendare din functia de presedinte al PSD Prahova.

Domnul Cosma astazi (vineri – n.r.) a comunicat ca renunta la autosuspendarea din functia de presedinte. In aceste conditii, functia de interimar pe care o detineam eu nu mai poate functiona. Eu revin pe functia de prim-vicepresedinte judetean”, a spus Savu, potrivit sursei citate.

El a aratat ca, la momentul autosuspendarii, Cosma a invocat probleme de sanatate, acum afirmand ca se simte bine.

Acum a spus ca si-a revenit cu sanatatea si poate sa conduca organizatia si cu totii am fost de acord”, a mai spus Daniel Savu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22