În curtea societății de salubrizare Sector 3 a crescut partidul primarului Robert Negoiță, fost PSD

Laurentiu Gheorghe | 17.07.2020

Primarul Robert Negoiță al Sectorului 3, a lansat pe piață partidul București 2020, însă sediul noii formațiuni politice este în curtea societăților ADPB și Salubritate și Deszăpezire ale Primăriei.

Pe aceeași temă

Partidul înființat de primarul Sectorului 3, Robert Negoiță - București 2020, are sediul central pe Calea Vitan 154-158, în curtea societăților primăriei ADPB SA și Salubritate și Deszăpezire Sector 3. Clădirile și curtea sunt administrate de Primărie și aparțin orașului București, scrie HotNews.ro.

Primarul Robert Negoiță susține că partidul înființat de el nu afuncționat niciodată la aceea adresă, fiind vorba doar de o căsută postală ca să aibă unde să se adreseze sustinătorii sai.

În statutul partidului, depus la Tribunalul București, sediul central apare pe Calea Vitan 154-158, Sector 3. La această adresă se află sediul Administrației Domeniului Public București, societatea Primăriei Sector 3 care se ocupă de spații verzi, dar și Compania Salubritate și Deszăpezire Sector 3.

Primarul Robert Negoiță spune că partidul nu a funcționat niciodată la acest sediu și este folosită doar adresa poștală pentru corespondență.

”Nu știu unde au pus sediul. Care este problema? Toate partidele au sediul în clădiri publice, adică în clădiri care aparțin statului. Am plătit chirie la ADP, nu știu exact, că nu m-am ocupat eu, dar pot să vă spun că nu ocupă acolo niciun spațiu. Sediul partidului este în altă parte, chiar dacă are adresa acolo, este o căsuță poștală, nu ocupă niciun spațiu. Sediul nostru este pe strada Vulturilor. Adresa de pe Calea Vitan a fost pentru înființarea partidului. Acum adresa este acolo unde funcționează, nu e nimic în neregulă. Chiar dacă era acolo, pe Calea Vitan, era nevoie pur și simplu de o adresă pentru înființarea partidului, acum se schimbă pe noua locație. Partidul a ieșit acum două-trei săptămâni și până acum nu a folosit niciodată niciun sediu, că nu a existat. A fost un spațiu pentru corespondență, vă asigur că nu am folosit niciun spațiu de la ADP, nu știu dacă am plătit chirie și cât fiindcă nu m-am ocupat eu de chestiunea asta”, a declarat Robert Negoiță pentru HotNews.ro.

București 2020 după PSD

Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, și-a lansat marți partidul „București 2020”. „Astăzi lansăm un partid nou. Îl anunţăm azi. (...) Este un moment de cotitură. Avem nevoie de un restart în România în general, iar în Bucureşti în mod special", a precizat Negoiţă, într-o conferinţă de presă.

„Obiectivul nostru e de a maturiza electoratul din București. Haideți să nu mai așteptăm acea strategie a unora de a duce discuția în niște zone care nu ne ajută. (...) Ne propunem să venim cu o ofertă clară și concretă, să îndeplinim așteptările cetățenilor”, a mai spus Negoiță.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a anunțat pe 6 iulie că nu va mai candida din partea PSD la alegerile locale din septembrie. Acesta spune că se retrage din partid deoarece în ultimii 5 ani a trait numeroase dezamăgiri și revolte, printre care epoca Dragnea. Negoiță spune că deși Dragnea a plecat, au rămas ”căpușe însetate de sânge, putere și întuneric, ce parazitează partidul”.

Firea, pornită pe Negoiță

PSD, prin vocea purtătorului de cuvânt Lucian Romaşcanu, i-a cerut lui Robert Negoiţă să demisioneze din partid, din moment ce a anunţat că va candida din partea unui alt partid la locale.

„Dl Negoiţă a lansat azi un partid. Sigur, nu este un atac la persoană sub nicio formă, dar când te afişezi lângă un partid, altul decât cel în care eşti membru şi pe listele căruia ai candidat, e firesc să îţi pierzi mandatul de primar. E natural să existe o decizie în acest sens a prefectului.

Până atunci, mi se pare natural ca dl Negoiţă să demisioneze din PSD, faţă de care are atâtea cuvinte de reproş, şi să înceapă un proiect de reconstrucţie politică din afara PSD şi din afara primăriei, pentru că aşa spune legea”, a declarat Lucian Romaşcanu la Antena 3.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22