În epidemie de coronavirus, Rusia face repetiții pentru parada militară dedicată Zilei Victoriei

Redactia | 06.04.2020

În pofida criziei coronavirusului, Rusia face repetiții pentru parada militară dedicată Zilei Victoriei. Kremlinul se opune anulării celui mai important eveniment politic al anului.

Pe aceeași temă

Sărbătoarea se celebrează pe 9 mai și marchează sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, scrie Guardian.


Repetițiile au loc în contextul în care 12 milioane de moscoviți sunt în izolare la domiciliu, iar întreaga lume se luptă cu pandemia de coronavirus.

O înregistrare video anonimă, din 2 aprilie, care a apărut în spațiul public arată 15.000 de soldați aliniați pentru parada militară, pe un teren din apropierea Capitalei, în timp ce ministerul apărării a confirmat că au loc repetiții.

“Câți oameni sunt acolo, 15.000? La naiba, au spus că adunările peste 50 de persoane sunt interzise. Niciunul dintre ei nu poartă mască”, spune vocea din off.

Tancuri T-34 modernizate au fost și ele surprinse făcând manevre la Alabino, unde autoritățile spun că au pus în scenă o reproducere a Pieței Roșii.

Liderul opoziției, Alexei Navalnîi, a calificat drept o ”imbecilitate” decizia ministerului apărării de a continua repetițiile, în timp ce acesta a susținut că au fost luate măsuri prevenitve pentru a asigura protecția soldaților, inclusiv verificarea regulată a temperaturii acestora.

“Toți cei care participă la repetiții ard de nerăbdare să fie parte a acestui eveniment istoric și se antrenează din toată inima”, a transmis un purtător de cuvânt al ministerului. Ziua Victoriei rămâne cel mai important eveniment public din Rusia.

Liderii occidentali au boicotat parada din 2014 ca urmare a anexării Crimeei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22