În Galați se închid restaurantele, cinematografele și cazinourile din cauza pandemiei de Covid-19

Laurentiu Gheorghe | 06.10.2020

Restaurantele, cinematografele și cazinourile din Galați și alte trei comune din județ se închid pentru 7 zile, iar în Dâmbovița masca e obligatorie pe o rază de 100 m în jurul scolilor.

Pe aceeași temă

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Galați a decis marți ca începând de astăzi să se suspende activitatea restaurantelor și cafenelelor din orașul Galați și din comunele Cuca, Șendreni și Vânători. Restaurantele și cafenelele aflate în pensiunile și hotelurile din localitățile menționate rămân deschise doar pentru clienți. De asemenea, unitățile pot prepara produse care nu se consumă la fața locului.

Timp de o săptămână va fi suspendată și activitatea cazinourilor din Galați. În plus, nu vor fi deschise cinematografele și teatrele, iar spectacolele și evenimentele culturale sunt interzise în toate localitățile menționate.

Măsurile au fost luate în localitățile din județul Galați unde incidența cumulată a cazurilor de infectare în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1000 locuitori, potrivit Mediafax.

Dâmbovița: Purtarea măştii de protecţie, obligatorie în zona unităţilor şcolare în localităţile cu rată de infectare mai mare de 1,5 la o mie de locuitori

În Dâmbovița, autorităţile au adoptat, marţi, o hotărâre care instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pe o rază de o sută de metri în jurul unităţilor de învăţământ în localităţile în care rata de îmbolnăvire cu COVID-19 depăşeşte 1,5 la o mie de locuitori, potrivit News.ro. Măsura intră în vigoare miercuri şi se aplică, deocamdată în şapte oraşe şi comune: Credevia, Glodeni, Ocniţa, Titu, Moţăieni, Perşinari, Ulmi.

Obligativitatea ultimei măsuri se va institui şi pentru alte unităţi administrativ-teritoriale unde rata de incidenţă va depăşi 1,5 la o mie de locuitori, a transmis Prefectura Dâmboviţa.

În plus, membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa au dispus, prin acelaşi document, menţinerea unor restricţii în ceea ce priveşte funcţionarea cafenelelor, a restaurantelor din spaţii închise şi a sălilor de jocuri de noroc. Astfel, restricţiile impuse anterior în acest sens în localităţile Ocniţa, Crevedia şi Glodeni se menţin până pe data de 13 octombrie, iar începând de miercuri vor fi închise localurile din spaţiile interioare şi în oraşul Titu, pentru o perioadă de o săptămână.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22