În Județul Maramureș a fost restricționată circulația oamenilor inclusiv în timpul zilei.

Laurentiu Gheorghe | 23.03.2020

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a extins restricțiile de circulație pe timpul nopții și pe parcursul zilei, a anunțat luni prefectul județului, Nicolae Ungur.

Pe aceeași temă

Astfel, obligațiile de pe parcursul nopții, valabile la nivel național, care impun ca deplasarea în afara locuinței să fie făcută doar în scopuri bine precizate, în baza unei declarații pe proprie răspundere sau cu o adeverință de la angajator, pentru cei care merg la serviciu, să se aplice și pe parcursul zilei.

În plus, în Maramureș magazinele vor avea un program special pentru persoanele vârstnice, cele mai vulnerabile la COVID-19, mai exact intervalul orar 07:00 – 11:00.

„E un pionierat si e o decizie destul de dificila, nu ne-a fost usor", a mai spus prefectul, precizând că măsurile obligatorii sunt instituite pentru perioada 25 martie - 15 aprilie.

„Încercăm să facem un lucru bun în actualul context. E o măsură bună pentru cetățenii care nu înțeleg (...) Chiar eu am auzit pe strada comentariul «Este o vrajeala...»”, a mai argumentat prefectul judetului Maramures.

Mai mult, Comitetul pentru Situatii de Urgenta de la nivelul judetului Maramures a decis sa identifice persoanele cu vârste peste 65 de ani si fără aparținători, pentru a le sprijini in aceasta perioada dificila prin intermediul autorităților locale, care „cunosc cel mai bine situația lor”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22