In noul mandat, Carmen Dan vrea sa doteze jandarmii pentru ca «sunt foarte solicitati»

E.b. | 26.01.2018

Carmen Dan, nominalizata ministru al Afacerilor Interne si Guvernul Dancila, are drept prioritate dotarea Jandarmeriei cu echipamente de interventie, pentru ca, spune ea, jandarmii "sunt foarte solicitati".

Pe aceeași temă


Afirmatia vine in contextul in care mai multi jandarmi au intervenit dur la protestele de pe 20 ianuarie. De asemenea, Carmen Dan a spus ca vrea sa reformeze Politia.

 

"Am inceput sa facem lucruri bune, vom continua sa facem lucruri bune. Jandarmeria, alta prioritate care nu a aparut acum, de a dota aceasta arma importanta a ministerului cu mijloace si echipamente de interventie, pentru ca ei sunt foarte solicitati", a precizat Carmen Dan, citata de News.ro.

 

Afirmatia vine in contextul in care pe 20 ianuarie, un jandarm a fost filmat lovind in mod repetat cu pumnul mai multi protestatari in Capitala. Tot atunci mai multi jandarmi au blocat sute de oameni in pasajul de la Universitate. Incidente intre jandarmi si protestatari au avut loc si la unele dintre manifestatiile precedente.

Reformarea Politiei a fost un alt obiectiv enuntat de Carmen Dan pentru mandatul sau de ministru.

 
Intrebata de ce criteriile de integritate nu au fost luate in considerare la nominalizarea ministrilor de catre PSD, Carmen Dan a replicat: "Nu inteleg la ce va referiti. Cei care au facut nominalizarile au sustinut si de ce fac nominalizari (...) S-a discutat despre fiecare nominalizare si ce il recomanda".
 

   
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22