În noul scenariul elaborat de epidemiologi, elevii ar merge la școală în octombrie. Orban confirmă

Laurentiu Gheorghe | 04.09.2020

Premierul Ludovic Orban a spus vineri că în noul an școlar cursurile în septembrie ar putea să fie online în septembrie, iar elevii să meargă efectiv la școală din 1 octombrie.

Pe aceeași temă

Noul scenariu cerut de medici prevede ca elevii să meargă efectiv la școală de abia de la 1 octombrie, a spus Orban:

„Au fost discuții pe această temă (ca școlile să înceapă fizic de la 1 octombrie, iar în intervalul 14-30 septembrie cursurile să fie online - n.r.). Există puncte de vedere exprimate de specialiști, în special medici, care spun că atât profesorii, cât și copiii, într-un procent foarte mare, revin din concedii, că o mare parte dintre cei infectați au spus că vin din concediu”, a spus Ludovic Orban, citat de Mediafax.

El a precizat însă că nu a fost luată o astfel de decizie, dar dacă se va lua, atunci va fi anunțată în timp util.

„Deocamdată lucrurile sunt așa cum le-am anunțat. Decizia de deschidere a școlii va fi luată în plan local”, a mai spus premierul.

Elevii, aşteptaţi la cursuri pe 14 septembrie

Elevii sunt aşteptaţi la cursuri pe 14 septembrie, însă pandemia de coronavirus ridică probleme legate de igienă, mai ales în şcolile lipsite de apă curentă şi toalete civilizate. Ultimele statistici ale Ministerului Educaţiei arată că, în România sunt 1.180 de şcoli care funcţionează cu grupuri sanitare necorespunzătoare şi circa 3.500 de clădiri pentru care autorizaţia sanitară lipseşte. Această autorizaţie nu a fost acordată, în principal, pentru că în respectivele clădiri nu există apă curentă, încălzirea se face cu sobe care emit noxe şi toaletele sunt amplasate în exterior. Recent, Ministerul Sănătăţii a relaxat condiţiile în care poate fi obţinută autorizaţia sanitară de funcţionare, simultan cu asigurările date de autorităţi că vor fi amplasate containere sanitare care vor rezolva problema.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22