In premiera, rusii lanseaza exercitii militare in Arctica, dupa ce au revendicat peste un milion de kilometri patrati in zona

T.d. | 24.08.2015

Pe aceeași temă

Rusii lanseaza, incepand de astazi, exercitii militare de amploare in sase regiuni, cu peste 750 de echipamente si 6.000 de soldati mobilizati. In premiera, activitatea militara ruseasca se extinde si in Arctica, o zona din ce in ce mai disputata pentru rezervele de hidrocarburi.

Anuntul facut de ministerul Apararii de la Moscova vine la doar patru zile dupa activarea de exercitii militare maritime ruso-chineze in Extremul Orient, pe fondul manevrelor aeriene ale NATO in Europa.

In 20 august, fortele maritime rusesti si chineze au mobilizat 22 de nave de razboi, submarine, nave auxiliare, 20 de avioane, peste 500 de puscasi marini si 40 de vehicule blindate in cadrul exercitiilor comune din Golful Petru cel Mare de langa Vladivostok.
 

Rusii revendica teritoriu arctic si desfasoara militari

La inceputul acestei luni, peste un milion de kilometri patrati au fost revendicati de Federatia Rusa in regiunea arctica, la Organizatia Natiunilor Unite.

Moscova arata in cererea depusa oficial la Comisia ONU ca ar avea drept de suveranitate asupra a 1,2 milioane de kilometri patrati in regiune.

Zona revendicata de Rusia este considerata strategica datorita cercetarilor care au relevat existenta unor rezerve uriase de hidrocarburi. Vladimir Putin a descris regiunea drept "zona de interes special" pentru Rusia si a ordonat sporirea prezentei militare.

CITESTE SI: Federatia Rusa risca sa tensioneze relatia cu Japonia, dupa ce a revendicat teritorii in extremitatea orientala

Ceea ce ministerul rus al Apararii a si facut, dupa cum a anuntat astazi. Astfel, zona arctica devine camp pentru exercitii militare ce implica peste 6.000 de militari si 750 de echipamente, potrivit TASS si RIA Novosti, citate de Agerpres.

“In conformitate cu planul pregatirii de lupta a fortelor armate ruse, aplicatii speciale de amploare incep la 24 august vizand toate grupurile de trupe”, potrivit unui comunicat al ministerului Apararii de la Moscova.

Actiunea militara se va desfasura in sase regiuni de pe vastul teritoriu rusesc, in perioada 24-29 august.

Simultan si in premiera, Kremlinul a lansat astazi exercitii navale in Arctica, mobilizand Flora rusa a Nordului cu motivatia asigurarii protectiei unui sit industrial.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22