În prezența noii stele PSD, Sorin Grindeanu, controversatul Marius Oprescu a fost uns baron de Olt

Laurentiu Gheorghe | 17.01.2020

Noul baron de Olt Marius Oprescu, instalat în funcție și cu binecuvântarea lui Paul Stănescu, este un personaj controversat apropiat de Bercea Mondialul și implicat în mușamalizarea unui accident din 2013.

Pe aceeași temă

Marius Oprescu, vicepreședinte al CJ Olt în 2009, în prezent președintele CJ Olt, a stat la prezidiu de-a dreapta interlopului Bercea Mondialul când regele țiganilor, Florin Cioabă, l-a numit pe acesta din urmă „Președintele Romilor din România”. Cu acea ocazie, Marius Oprescu a fost însărcinat cu convocarea în sala de festivități a Consiliului Județean a unui grup numeros de romi, pentru a-l susține pe Bercea Mondialul

În 2013, președintele CJ Olt, Marius Oprescu, un apropiat al lui Paul Stănescu, uns șef al organizației locale PSD în prezența lui Sorin Grindeanu, proaspăt revenit în partid pe cai mari, a fost acuzat că a încercat să mușamalizeze un accident auto pe care l-a provocat.

Oprescu a accidentat cu mașina de serviciu (Toyota Hilux) o căruță nesemnalizată, rănind patru persoane, dintre care una a decedat după trei săptămâni de îngrijiri din cauza rănilor grave.

Avocatul familiei bărbatului decedat a susținut la acel moment că Marius Oprescu a încercat mușamalizarea cazului și a acuzat Spitalul de Urgență din Slatina, unde a fost dus Oprescu pentru recoltarea de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, nu ar fi respectat protocolul medical.

Mai mult, medicul legist Sorin Lesnic a declarat atunci pentru Digi24 că a fost obligat să schimbe raportul privind cauza morţii uneia dintre victimele accidentului de maşină produs de Oprescu, vicepreşedinte al CJ Olt la acel moment. Medicul legist a declarat că a fost amenințat și împiedicat să obțină datele de care avea nevoie, chiar de către conducerea spitalului, fiind nevoie de intervenția poliției.

Legistul a spus că există suspiciuni că sângele care a fost recoltat în seara accidentului nu i-ar aparține lui Marius Oprescu, iar noile probe recoltate după două zile au fost trimise la Institutul Mina Minovici din București.

Oprescu a acuzat la acel moment, într-o intervenție la B1 TV, faptul că „se încearcă fabricarea unui dosar” împotriva sa, motiv pentru care, imediat ce a aflat de decesul unei dintre victime, i-a solicitat procurorului de caz, prin intermediului avocatului, „ca autopsia probelor de laborator sa se faca la institutul Mina Minovici, pe cheltuiala mea”.

În cele din urmă, Oprescu a fost achitat de justiție, Curtea de Apel Craiova achitându-l definitiv pentru acuzația de ucidere din culpă.

În august 2019, în plin scandal public legat de dubla crimă din Caracal, publicația Gazeta Nouă din Olt, apropiată de Marius Oprescu, publica informația potrivit căreia Gheorghe Dincă, suspectul în cazul celor două crime, ar fi fost cercetat într-un dosar pentru că oferea fete militarilor americani din Deveselu. DIICOT a dezmințit oficial într-un răspuns pentru G4Media.ro.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22