In PSD creste presiunea pentru organizarea unui congres. Ce data este vehiculata

Tudor Despina | 11.09.2015

Social-democratii devin din ce in ce mai nerabdatori cu privire la organizarea unui congres. In PSD creste presiunea pentru alegerea unei conduceri cat mai rapid, mai multe organizatii vorbind despre jumatatea lunii octombrie. Acum PSD este condus printr-un interimat asigurat de Liviu Dragnea.

Pe aceeași temă

De altfel, chiar Dragnea a subliniat joi ca nu respinge ideea unui congres PSD in perioada urmatoare, o discutie urmand sa aiba loc in Biroul Permanent National de martea viitoare, potrivit Agerpres.

 

In teritoriul, liderii social-democratii isi declara sustinerea pentru organizarea cat mai rapida a unui congres.

 

La Timis, seful PSD ministrul Sorin Grindeanu percepe drept oportuna organizarea unui congres pana la jumatatea lui octombrie. El argumenteaza cu necesitatea de a intra in anul electoral 2016 cu o conducere legitima si definitiva.

 

Consider, în calitate de președinte al Organizației Timiș a Partidului Social Democrat și de membru al Guvernului, că este oportună organizarea unui Congres până cel târziu în prima jumătate a lunii octombrie”, a spus Grindeanu pentru Agerpres.

 

Si la Braila, PSD vrea un congres cat mai rapid, dupa cum arata seful organizatiei, ministrul Economiei Mihai Tudose:

 

Este nevoie ca partidul sa aiba o conducere solida, validata de forum suprem decizional al Partidul Social Democrat, mai ales ca 2016 e an electoral”, a aratat Tudose.

 

Si de la Neamt vin semnale in acest sens. Deputatul Ionel Arsene, seful PSD Neamt, crede ca e oportuna grabirea organizarii unui congres al social-democratilor.

 

Am reușit să lucrăm eficient în slujba cetățenilor și ne-am îndeplinit în mare parte angajamentele pe care ni le-am asumat în fața românilor. Însă, PSD, ca organizație, se află într-un moment de răscruce în care trebuie să găsească cea mai bună soluție de adaptare a profilului partidului la realitățile politice și sociale ale României”, a aratat Arsene. Seful PSD Neamt a indicat si cel mai potrivit nume pentru aceasta sarcina: actualul sef interimar Liviu Dragnea.

 

Mai mult, in Capitala tarii, social-democratii deja au luat o decizie in acest sens. PSD Bucuresti a votat, joi, la propunerea noului presedinte de filiala – Robert Negoita – o rezolutie prin care cere organizarea unui congres in prima parte a lunii octombrie.

 

"Propun rezoluția privind organizarea unui congres în prima jumătate a lunii octombrie, pentru ca Liviu Dragnea și conducerea partidului să capete legitimitate și să putem să ne pregătim cât se poate de serios pentru anul viitor și pentru mobilizarea partidului", a punctat Negoita.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22