In PSD se contureaza un vot impotriva numirii lui MRU la SIE, sustine Rovana Plumb

T.d. | 25.06.2015

Pe aceeași temă

In PSD se contureaza un vot impotriva numirii lui Mihai Razvan Ungureanu la sefia Serviciului de Informatii Externe, potrivit presedintelui interimar al social-democratilor, Rovana Plumb.

"Va fi discutată şi analizată această propunere şi va fi o decizie politică în urma Biroului Permanent. (...) Din consultările pe care le-am avut cu colegii mei şi din poziţiile exprimate se conturează această decizie de a vota împotrivă", a spus Rovana Plumb, joi, potrivit Evenimentul Zilei.

Plumb reproseaza faptul ca presedintele Iohannis nu s-a consultat cu nimeni in ce priveste nominalizarea la SIE.

"Cel de-al treilea punct pe care mi-l exprim este acela că Mihai-Răzvan Ungureanu este un simbol al PDL-ismului şi ştiţi foarte bine că, în 2012, cei care eram atunci în Parlamentul României am votat pentru a trece moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus atunci de Mihai-Răzvan Ungureanu", a mai spus Plumb. Ea ii tine locul lui Victor Ponta la sefia PSD pana cand premierul se intoarce in tara.

Klaus Iohannis l-a nominalizat pe Mihai Razvan Ungureanu sef la SIE, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale. 

Comunicatul mai precizeaza ca presedintele Iohannis i-a instiintat, printr-o scrisoare oficiala, pe presedintii celor doua Camere ale Parlamentului despre aceasta nominalizare, urmand ca Parlamentul sa adopte o hotarare in acest sens.

Astazi, conform unei informatii aparute pe surse, membrii birourilor permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului ar fi ajuns la un acord in privinta unei intalniri pentru fixarea unui calendar in privinta votului în plen legat de propunerea preşedintelui Klaus Iohannis de numire a lui Mihai Răzvan Ungureanu în funcţia de director al SIE.

Biroul Parlamentului Reunit se va intruni luni, la ora 13.00, potrivit unor surse politice

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22