În România nu se produc încă măști de protecție, utilajele importate din China nefuncționând

Laurentiu Gheorghe | 28.05.2020

Ministerul Apărării va ancheta situația utilajelor achiziționate de Romarm care nu funcționează la parametrii specificați, motiv pentru care a fost oprită producția de măști de protecție.

Pe aceeași temă

Ludovic Orban, aflat joi la Titu, în județul Dâmbovița, a fost întrebat de reporteri unde este fabricată masca pe care o poartă. „Nu știu, este o mască ce mi-a fost pusă la dispoziție de Secretariatul General al Guvernului, e o cutie de măști, nu m-am uitat, dar se fabrică în România măști chirurgicale. De asemenea, s-au avizat trei companii să fabrice măști FPP2”, a spus Ludovic Orban.

Gabriel Țuțu, directorul Romarm, a explicat că linia de producție instalată într-o hală a Uzinei de la Dragomirești nu funcționează pentru că cei 60 de angajați care ar fi trebuit să le folosească nu au fost instruiți. „Nu au fost instruiți de către nimeni. Doar am pus utilajele alea acolo să meargă și așa cum ne-am priceput noi le-am dat drumul și am început să producem” a explicat Cristinel Necula, directorul UPS Dragomirești, citat de Oservator.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22