În Timișoara, terasele revin la programul normal, la cererea primarului Nicolae Robu

Redactia | 02.08.2020

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, susține că a fost indus în eroare cu privire la reducerea programului la terase.

Pe aceeași temă

UPDATE - Robu a anunțat că, la solicitarea sa, comitetul de urgență a decis ca terasele să revină la programul normal de închisere, în loc de 23.00, ora 1.00, ca măștile să nu mai fie purtate de copii în locurile de joacă, iar târgurile să nu mai fie sistate.

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit în această după-amiază la solicitarea subsemnatului și a decis:
1). Anularea limitării orarului teraselor la ora 23.00 și revenirea la orarul normal, cu limita la ora 1.00.
2). Eliminarea obligativității purtării măștii la locurile de joacă pentru copiii în vârstă de sub 16 ani, cu precizarea că însoțitorii copiilor și copiii de peste 16 ani au rămas cu această obligativitate.
3). Exceptarea de la dispoziția de sistare a activității a târgurilor, oboarelor, iarmaroacelor si piețelor de vechituri la care accesul este controlabil și se asigură distanța de minim 2 m între standurile de vânzare și prezența în perimetru a unui număr de persoane cel mult egal cu a zecea parte din suprafața în mp pe care se desfășoară târgul, oborul, iarmarocul, respectiv piața respectivă”, a scris Robu pe pagina sa de Facebook.

***

„Am constatat că am fost indus în eroare, de la nivel naţional doar propunându-se asta, nu dispunându-se”, a reacționat pe Facebook primarul Timișoarei, Nicolae Robu, referitor la decizia de limitare până la ora 23.00 a programului de funcționare a teraselor.

Sâmbătă, la ora 19.00, în judeţul Timiş a intrat în vigoare decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prin care masca devine obligatorie în aer liber, în zonele aglomerate, iar terasele trebuie să se închidă la ora 23.00.

La doar câteva ore după emiterea acestei hotărâri, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a scris într-o postare pe Facebook că a fost păcălit să accepte închiderea acestor locaţii şi cere reanalizarea măsurii, relatează Mediafax.

„Dacă în privinţa măştilor în Piaţa Victoriei şi Centrul Istoric am avut câştig de cauză, în privinţa orarului teraselor nu am mai avut, replicându-mi-se că nu se poate depăşi ora 23.00, pentru că s-a instituit această oră limită printr-o decizie naţională. Citind textele naţionale, am constatat că am fost indus în eroare, de la nivel naţional doar propunându-se asta, nu dispunându-se! Prin urmare, voi cere revenirea asupra deciziei de astăzi şi lăsarea lucrurilor în Timişoara aşa cum au fost! PENTRU CĂ NU EXISTĂ NICIUN CAZ DE ÎMBOLNĂVIRE A CUIVA LA VREO TERASĂ DIN TIMIŞOARA DUPĂ ORA 23.00, CUM NU EXISTĂ NICI ÎNAINTE DE ORA 23.00! Cu respectarea exigenţelor logice, eficiente, oamenii trebuie să aibă posibilitatea să se relaxeze, să empatizeze, să socializeze -doar omul este fiinţă socială şi nu cred că îşi propune cineva să o transforme!-, nu să stea închişi în casă CÂND NU E CAZUL; când a fost cazul, am stat!!!”, a scris Nicolae Robu, pe Facebook.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22