În trecere prin Arad, Adrian Năstase mai „împușcă” un titlu de Doctor Honoris Causa

Redactia | 17.05.2019

Fostului premier Adrian Năstase i s-a decernat titlul de Doctor Honoris Causa al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, în prezența ministrul Educației, Ecaterina Andronescu.

Pe aceeași temă

Evenimentul, anunțat cu câteva zile mai înainte prin afișe lipite la avizierele și pe ușile Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, s-a bucurat de invitați de marcă de sorginte social-democrată: ministrul Educației Ecaterina Andonescu și acad. Răzvan Teodorescu. Laudatio, adică ridicarea în slăvi a merituosului fost președinte al PSD, i-a revenit dnei ministru, Ecaterina Andronescu, președinta comisiei, dar nu singură, ci alături de acad. Răzvan Teodorescu și de campioana la plagiate Ramona Lile, încă rector, despre ale cărei isprăvi revista „22” a tot scris. Realitatea de Arad consemna că Năstase nu e la prima îmbrățișare cu această universitate aflată în curs de avansată pesedizare, ci a mai fost încununat în 2001, pe când era premier, cu titlul de Profesor onorific.

Expresia latină „honoris causa” nu se referă doar la performanțele profesionale, care ar trebui să atingă eminența, ci și la buna reputație, iar reputația lui Adrian Năstase are numeroase carii: o condamnare cu executare pentru corupție în 2012, moștenirea suspectă a mătușii Tamara, ajunsă subiect de banc, o încercare teatrală de sinucidere și alte isprăvi menite să îi sporească sau să îi conserve spectaculoasa avere, care i-a atras distihul „Năstase/Patru case”. Pentru aceste merite, publicația Vice îl așeza în 2015 în fruntea listei intitulate „Cei mai dubioși Doctori Honoris Causa din universitățile românești”. Ne mai onorat din 2010, când a luat ultimul titlu la Universitatea „Titu Maiorescu” din București, după ce îl primise în 2002 de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (instituție de învățământ superior care a dat țării în 2018 un ministru PSD al educației supranumit „pamblică”), iată-l pe Adrian Năstase extras din uitare, urcat pe podium în plină campanie electorală, consolat de tovarășii săi politici cu un titlu de care studenții și profesorii onești se vor îndoi, iar unii dintre ei se vor jena. Înzestrată cu darul ubicuității, doamna ministru va da fuguța de la mărețul eveniment arădean la Timișoara, unde Universitatea de Vest aniversează 75 de ani în prezența președintelui Iohannis, lăsându-l pe proaspătul DHC Năstase pe mâna doamnei rector, specializată și în lunch-uri, dineuri și, mai nou, de când s-a franțuzit, soupé-uri.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22