Inasprirea sanctiunilor risca sa destabilizeze Rusia, considera vicecancelarul german

T.d. | 04.01.2015

Pe aceeași temă

Vicecancelarul german Sigmar Gabriel sustine ca o noua inasprire a sanctiunilor aplicate Moscovei risca sa duca la destabilizarea tarii, fapt contrar intereselor Europei, potrivit Mediafax.

"Scopul (sancţiunilor) nu a fost niciodată de a arunca Rusia în haos politic şi economic", a declarat el pentru publicatia Bild am Sonntag.

"Cei care vor acest lucru vor provoca o situaţie mult mai periculoasă pentru noi toţi în Europa", a adăugat el, subliniind că Rusia este o putere nucleară.

Scopul sancţiunilor este de a aduce Rusia la masa negocierilor în criza ucraineană.

"Cei care vor destabilizarea Rusiei din punct de vedere economic şi politic au viziuni total diferite", a mai spus oficialul german.

Factori decizionali din Europa şi Statele Unite, a avertizat Sigmar Gabriel, vor pur şi simplu să îşi vadă vechiul rival rus în genunchi.

"Nu este în interesul Germaniei şi nici al Europei. Noi vrem să rezolvăm criza din Ucraina, nu să îngenunchem Rusia", a explicat el.

Occidentul a acuzat in repetate randuri Federatia Rusa de implicare activa in criza din estul Ucrainei, prin furnizarea de personal militar si armament rebelilor pro-rusi. Moscova a respins toate acuzatiile in acest sens.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22