Încă două localități din Ilfov intră în carantină pentru 14 zile: Orașul Bragadiru și comuna Chiajna

Laurentiu Gheorghe | 20.11.2020

La propunerea DSP Ilfov, alte două localități au intrat de vineri în carantină pentru 14 zile: orașul Bragadiru și comuna Chiajna. Otopeni (rata de infectare 9,57 la mie) se află în analiza DSP.

Pe aceeași temă

În urma analizei de risc, în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență emisă la propunerea Direcției de Sănătate Publică a județului Ilfov, ținând cont de evaluarea epidemiologică avizată de către Institutul Național de Sanănătate Publică, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (Raed Arafat) a emis vineri, 20.11.2020, ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru orașul Bragadiru, cu satul aparținător Bragadiru , Județul Ilfov, respectiv ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru comuna Chiajna, cu satele aparținătoare Chiajna, Dudu și Roșu, Județul Ilfov.

Carantina intra în vigoare astăzi, 20.11.2020, de la ora 22:00.

Direcția de Sănătate Publică Ilfov analizează dacă propune astăzi carantinarea orașului Otopeni, unde rata de infectare Covid a urcat la 9,57 la mie, a precizat prefectul județului, Daniel Zamfir, pentru G4Media.ro.

În ultimele două săptămâni, în județul Ilfov a explodat numărul cazurilor de Covid, rata de infectare crescând de la 2,5 la 7,89. Vineri, Ilfovul are, potrivit datelor oficiale, a doua cea mai mare rată de infectare din țară, după Sibiu.

„Cauza probabilă a acestei creșteri este faptul că în Ilfov locuiesc foarte mulți cetățeni din București, iar unele localități sunt practic cartiere ale Bucureștiului. Între Ilfov și bucurești este trafic foarte mare, transportul public e același. Noi raportăm numărul de infectări la totalul populației rezidente, de 481.000. Rezultatele la testele Covid sunt raportate acolo unde declară persoanele respective că se izolează, unde au vreo proprietate. De exemplu, în Chiajna sunt 31.700 de locuitori după rezidență și 61.000 de roluri fiscale. Cineva are acele proprietăți, pentru că în Ilfov s-a construit foarte mult”, a declarat prefectul județului, Daniel Zamfir.

Întrebat de ce, în aceste condiții, se ia măsura carantinării doar în câteva localități, care au ajuns deja la 9-10 cazuri Covid la mie, prefectul a replicat că analiza de risc o face DSP și o avizează INSP.

Daniel Zamfir a precizat, pentru G4Media.ro, că DSP face zilnic această analiză, pe baza căreia propune în ce localități ar trebui impusă carantina. Prefectul a precizat că orașul Otopeni este astăzi într-o astfel de analiză, după ce rata de infectare a urcat la 9,57 la mie.

„Astăzi așteptăm analiza DSP și, în funcție de aceasta, vom lua măsurile care sunt necesare. O să fie greu, dar suntem pregătiți pentru orice situație”, a explicat prefectul.

Acesta a explicat că, dacă se impune carantina, pentru trasele unde nu există rute ocolitoare, DN1 va putea fi tranzitat, așa cum sunt tranzitate și alte drumuri naționale care trec prin localități carantinate.

În județul Ilfov, din data de 13.11.2020 a intrat în carantină comuna Ciorogârla pentru 14 zile. Alte două localități, comunele Berceni și Clinceni aunt în carantină de joi seara, 19.11.2020, tor pentru o perioadă de două săptămâni.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22