Încă o minciună a lui Cumpănașu. UNAp:Nu a predat și nu a absolvit cursuri ale Colegiului de Apărare

Dora Vulcan | 26.09.2019

Universitatea Națională de Apărare ”Carol I” neagă că Alexandru Cumpănașu ar fi absolvit sau predat vreun curs în cadrul instituției, așa cum susține acesta în declarațiile sale publice și în CV-ul său.

Pe aceeași temă

În CV-ul său, publicat de mainnews.ro, Alexandru Cumpănașu, președinte al Asociației pentru Implementarea Democrației, susține că ar fi obținut, în noiembrie 2006, un certificat de absolvire a unui curs al Colegiului Naţional de Apărare.

”Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” transmite, însă, că Alexandru Cumpănaşu nu a absolvit niciun curs la Colegiul Național de Apărare”, scrie Puterea a cincea, o platformă administrată de jurnalista Melania Cincea.

Nu a fost și nu este lector asociat la Colegiul Național de Apărare și nu apare în evidențele sau listele aprobate de către Senatul universitar,spune căpitanul Cristina Barna, ofițerul de informare și relații publice.

Ea neagă că ar fi existat vreo colaborare, de genul unor conferinţe sau dezbateri, la care Cumpănașu să fi fost invitat să le susțină.

”În urmă cu vreo două săptămâni, întrebat de presă ce pregătire are pentru a scrie despre făuritorii Marii Uniri – el fiind autorul a trei broşurele redactate în Anul Centenar, pentru care a încasat un milion de lei de la Ministerul Culturii – Alexandru Cumpănaşu a declarat, pentru Libertatea: „Sunt specialist în politică externă, pentru că am realizat emisiunea Ambasador, la Realitatea TV, și sunt calificat și ca istoric, pentru că predau la Colegiul Național de Apărare și am fost activist civic zeci de ani. Cine ar putea ști mai bine decât mine cum era societatea civilă la 1918?”, amintește Melania Cincea.

Cu toate acestea, într-o intervenție la Realitatea TV, Alexandru Cumpănașu neagă că ar fi urmat vreun curs la colegiul de Apărare, lăsând să plutească dubiul asupra autenticității CV-ului publicat de mainnews.

”N-am făcut niciun colegiu de apărare”, spune Cumpănașu, uitând ce a declarat pentru Libertatea. Declarația este făcută la minutul 3.02, intervievat de jurnalistul Bogdan Comaroni, la emisiunea de marți a Marinelei Mititelu, de la Realitatea TV.

”Și de unde au colegii ăia de presă CV-ul meu”, a întrebat Cumpănașu, pentru a pune sub semnul întrebării veridicitatea informațiilor din documentul publicat de mainnews.

Întrebat punctual, însă, despre conținutul CV_ului în care se spune că a urmat cursurile colegiului de apărare, Cumpănașu evită să dea un răspuns franc, răspunzând cu o întrebare fără legătură cu subiectul: ”Dar despre crimele din România vă interesează?”

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22