Încăierare în Consiliul General al Capitalei între viceprimarul Bădulescu și primarul S6, Mutu

Laurentiu Gheorghe | 31.01.2019

Președintele interimar al organizației PSD București, Gabriel Mutu ar fi aruncat cu o sticlă în capul viceprimarului Bădulescu căruia tocmai i s-a retras sprijinul politic, iar acesta a ripostat.

Pe aceeași temă

Pentru că în ședința Consiliului General al Municipiului București nu a fost introdus pe ordinea de zi proiectul de hotărâre pentru revocarea din funcție a viceprimarului Aurelian Bădulescu, după ce PSD i-a retras sprijinul politic, ședința a fost suspendată și au urmat discuții tensionate între primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, care este și președintele interimar al organizației municipale de partid și viceprimar, care a degenerat într-o încăierare între cei doi.

Consilierul general PSD, Honorius Circa, a cerut în timpul ședinței de Consiliu General retragerea sprijinului politic pentru viceprimarul Aurelian Bădulescu și revocarea din funcția de viceprimar, prin depunerea unui proiect de hotărâre în acest sens. Proiectul nu a fost introdus pe ordinea de zi deoarece nu avea raport de specialitate semnat de aparatul de specialitate a primarului general, Gabriela Firea. Honorius Circa a susținut însă că nu este necesar un raport de specialitate pentru revocarea viceprimarului.

Imediat ce Honorius Circa a anunțat că dorește revocarea lui Aurelian Bădulescu din funcția de viceprimar, s-a luat o pauză de aproximativ o oră, la cererea PSD-iștilor.

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, prezent și el la ședință, și viceprimarul Aurelian Bădulescu s-au retras în biroul PSD din primărie, unde s-au purtat discuții aprinse. Mai mult, Gabriela Firea spune că la un moment dat Gabriel Mutu a aruncat spre Bădulescu cu o sticlă cu apă, că l-a împins și ca urmare a fost chemată Poliția Locală, pentru a-i despărți pe cei doi.

Gabriela Firea a făcut apel la Liviu Dragnea "să îl calmeze" pe Gabriel Mutu, spunând că "politica nu se face cu pumnul".

"Cât privește ședința care trebuia să înceapă la 11.00 și să fie în desfășurare și votate deja proiectele, așteptăm să se termine bătaia provocată de domnul Mutu. (...) Mi-a transmis Poliția Locală că domnul Mutu a ridicat vocea și că domnul Mutu a aruncat cu o sticlă cu apă, nu cu un pahar cu apă și l-a împins. Bineînțeles că domnul Bădulescu a ripostat. Fac apel la domnul Dragnea să îl calmeze pe domnul Mutu. Să îl trimită la treabă acolo la sectorul 6. Politica și administrația nu se fac cu pumnul. Dacă dnul Mutu nu a aflat, dnul Dragnea nu a aflat, poate se mai informează”, a declarat Gabriela Firea.

Firea a susținut că se dorește "decapitarea” viceprimarului Aurelian Bădulescu.

"Interesul e unul singur. Pentru faptul că Bădulescu m-a apărat în disputa politică cu domnul Dragnea, i s-a spus că îi va fi retrasă susținerea politică. Acum se dorește în forță decapitarea viceprimarului Bădulescu. Nu cred că e normal, iar tot acest spectacol pe care îl oferim nu e în folosul cetățenilor. Domnul Mutu îi ține captivi pe consilierii generali ai PSD și nu le dă drumul până nu promit că vor vota susținerea înlăturării domnul Bădulescu. Îi ține sub amenințarea că vor pierde calitatea de consilier general”, a mai spus Firea.

Primarul Sectorului 6 a negat însă că ar fi avut loc violențe fizice, spunând că a fot doar "o discuție mai aprinsă".

În cele din urmă, proiectul privind revocarea lui Aurelian Bădulescu din funcția de viceprimar nu a fost introdus pe ordinea suplimentară a ședinței CGMB pe motiv că nu s-au respectat procedurile de înregistrare și pentru că nu are raport de specialitate.

Comitetul Executiv al PSD Bucureşti a decis miercuri retragerea sprijinului politic pentru viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu.

"Decizia este obligatorie pentru toţi consilierii generali ai PSD şi va fi pusă în aplicare, în conformitate cu prevederile legale, prin introducerea pe ordinea de zi a primei şedinţe a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, de către liderul grupului, domnul Honorius Circa. Facem menţiunea că domnul Aurelian Bădulescu a fost invitat la această şedinţă, pentru a-şi susţine punctul de vedere, dar nu s-a prezentat, iar acest lucru a fost sesizat de către toţi membrii Comitetului Executiv prezenţi. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi, existând doar 5 abţineri”, a anunțat miercuri Gabriel Mutu, președinte PSD București.

După decizia de retragere a sprijinului politic, viceprimarul Aurelian Bădulescu a declarat că a mințit când a fost audiat la Parchet în cazul protestului din 10 august. În două intervenții la Realitatea Tv și România TV, miercuri seară, el a susținut că pentru partid a mers „până acolo încât a trebuit să mintă”.

Joi, Bădulescu a anunțat că în urma acestor declarații a fost chemat la Parchet, luni.

Aurelian Bădulescu a avut delegate atribuțiile Gabrielei Firea în timpul protestului reprimat violent de jandarmi în 10 august.

Viceprimarul Aurelian Bădulescu a declarat, pe 24 august, după ce a fost la Parchet pentru a vorbi cu procurorii despre evenimentele de pe 10 august, din Piața Victoriei, că „am avut parte de bătăi de stradă de tip Belfast”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22