Incertitudine. Victor Ponta pierde rolul de lider al Coalitiei de guvernare, dar beneficiaza de sustinere ca premier

T.d. | 20.07.2015

Pe aceeași temă

Victor Ponta a plecat din nou in Turcia pentru un consult la genunchiul operat. In tara, premierul lasa in urma o stare neclara la varful PSD si serioase semne de intrebare in Coalitia de guvernare.

Revenit recent in tara dupa o interventie chirurgicala la unul din genunchi, Victor Ponta a plecat din nou in Turcia pentru un consult. In tot acest timp, liderii principalelor partide aflate la Putere s-au reunit in sedinta la sediul PSD. Codul Fiscal a fost principalul subiect de discutii.

De altfel, tot astazi, Liviu Dragnea – coordonatorul politic al social-democratilor si cel care a anuntat in weekend-ul trecut ca intentioneaza sa preia interimatul PSD – a plecat din sediul social-democratilor in cel al UNPR, acolo unde a avut o discutie cu Gabriel Oprea, potrivit Gandul.

Acelasi Oprea care, la finalul sedintei, a anuntat ca Ponta nu mai e liderul Coalitiei de guvernare, insa anuntul privitor la o decizie fata de Codul Fiscal ii revine, in calitate de premier.

Tot astazi, sefa interimara a PSD, Rovana Plumb, a aratat ca PSD are in vedere trei variante in ce priveste Codul Fiscal: Ordonanta de Urgenta, asumarea raspunderii sau o sesiune parlamentara extraordinara.
 

Codul Fiscal provoaca neclaritati in Coalitie

Discutiile in Coalitie pe acest subiect vin ca urmare a faptului ca vineri presedintele Iohannis a decis sa nu promulge noul Cod Fiscal si sa-l retrimita in Parlament pentru reexaminare.

Klaus Iohannis a atras atentia ca masurile cuprinse in noua legislatie fiscala vor avea consecinte importante asupra consolidarii fiscale. Seful statului a subliniat nevoia unei atitudini echilibrate in aceasta chestiune pentru a evita eventuale disfunctionalitati.

Subiectul in cauza pare sa suscite pareri diferite in Coalitie. In timp ce liderii ALDE Daniel Constantin si Daniel Chitoiu s-au pronuntat in sedinta pentru angajarea raspunderii pe Codul Fiscal, Liviu Dragnea a facut apel la rabdare pentru ca reexaminarea sa fie discutata in Parlament in august sau septembrie.
 

Ponta - premier fara calitate de lider

In ce priveste discutia dintre Oprea si Dragnea, ulterioara sedintei de Coalitie, liderul UNPR a spus ca l-a invitat pe coordonatorul politic al PSD la un pahar de vin, Dragnea raspunzand invitatiei.

Domnul Dragnea este prietenul nostru. Am stabilit in coalitie, in mod intelept, aceasta coalitie trebuie sa ii intareasca autoritatea lui Victor Ponta si e corect ca prim-ministrul sa va raspunda despre Codul Fiscal”, a spus generalul Oprea la sediul UNPR.

El a subliniat faptul ca Ponta si-a pierdut calitatea de lider al Coalitiei de guvernare:

“PSD este principalul partid al Coalitiei si e corect ca liderul acestei coalitii, inainte era domnul Ponta, Victor Ponta este acum doar prim-ministru si liderul acestei coalitii este doamna Rovana Plumb”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22