Incident la vanatoarea de la Balc, care s-ar putea sa fie ultima organizata de Tiriac

Iulian Popescu | 19.12.2015

La vânătoarea anuală organizată de Ion Țiriac pe domeniul de la Balc, posibil ultima fiindcă a încetat contractul pe care acesta îl avea cu Romsilva, a avut loc sâmbătă un incident și a fost nevoie de intervenția poliției, după ce un localnic a sunat la 112.

Pe aceeași temă

 

Este al zecelea an în care se desfășoară la Balc celebra vânătoare la care participă unii dintre cei mai bogaţi oameni din lume.

 

Ar putea fi însă ultima întâlnire a bogaților lumii la Balc, deoarece contractul dintre Ion Țiriac şi Romsilva a expirat în vară şi statul refuză să îl prelungească.

 

Ţiriac se judecă acum pentru cele aproape o mie de hectare de la Balc.

 

Un activist dintr-o organizație pentru protecția animalelor a cerut sâmbătă oprirea imediată a vânătorii, susținând că este ilegală.

 

Omul a sunat la 112 și a solicitat un echipaj de poliție, conform Digi24.

 

Printre invitaţii de anul acesta se află oamenii de afaceri Wolfgang Porsche, Franz Rauch și Stefano Ricci, designer vestimentar italian, precum și prințul Dimitrie Sturdza.

 

În această dimineață a venit și prințul Dimitrie Sturdza. Acesta a spus că nu știe dacă aceasta va fi ultima partidă de vânătoare de la Balc, dar crede că ar fi păcat, pentru că 200 de localnici și-ar pierde locurile de muncă.

 

„Mai arătăm la băieţii ăştia, care sunt importanţi, din afară, că se poate şi în România. Și să vă uitaţi o dată cât au investit ei în România. Si aici s-au făcut legăturile. Nu aici, dar aici s-a arătat că se poate”, a spus prințul Dimitrie Sturdza.

 

Sute de mistreţi vor ajunge în bătaia puştilor, mânaţi de oamenii din sat.

 

Tradiţia vânătorilor din Balc a început în 2005, când s-a iscat şi un mare scandal. Printre invitaţi a fost şi fostul premier Adrian Năstase. 185 de mistreţi au fost ucişi la prima vânătoare şi cu 23 de trofee sângeroase s-a mândrit Adrian Năstase, desemnat cel mai bun vânător.

 

Activiştii pentru drepturile animalelor au protestat vehement şi de atunci o fac în fiecare an în faţa domeniului Balc.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22