Incoerenţe în PSD, pe tema schimbării lui Tăriceanu: E o nemulţumire a preşedintelui PSD

Vlad Toma | 21.01.2016

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a declarat acum câteva zile, la Antena 3, că există mai multi parlamentari PSD care sunt nemulţumiti de unele declaratii si atitudini ale lui Călin Popescu Tăriceanu, presedintele Senatului.

Pe aceeași temă

 

Dragnea a precizat insa ca nu se poarta deocamdata discutii cu privire la schimbarea lui Tariceanu, situaţia acestuia urmand a fi discutata la finalul lunii ianuarie. Presedintele PSD a declarat insa ca unii social-democrati il acuza pe Tariceanu că ar negocia pe ascuns cu PNL: "Era o oarecare nervozitate în grupul senatorial PSD spre finalul sesiunii parlamentare, din cauza unor declaraţii ale domnului Călin Popescu Tăriceanu, atitudini, afirmaţii. O să discutăm cu grupurile în ultima săptămână din ianuarie şi o să luăm în discuţie şi asta. (...) Colegii mei spuneau că există anumiţi membri ALDE, poate chiar dumnealui, care negociază în ascuns cu PNL sau neoficial. (...) Pe de o parte, negociază cu PNL, iar pe de altă parte critică Guvernul şi PNL şi fac pe singurii din opoziţie şi asta a deranjat foarte mult", a spus Dragnea, citat de Gandul.

 

Dragnea a mentionat de asemenea faptul ca Tăriceanu a ajuns presedintele Senatului cu voturile PSD şi UNPR.

 

Senatorii PSD, citaţi de Digi 24, nu par să ştie însă mare lucru legat de aceste nemulţumiri faţă de Tăriceanu. Ionel Butunoi, senator PSD: "Nu v-aş putea confirma că ar exista o astfel de stare, nu ştiu cu cine aţi discutat dumneavoastră, cine v-a spus chestia asta.”

 

Gabriela Creţu, senator PSD: "Păi, întrebaţi de nemulţumiri pe nemulţumiţi. Nu, nu, eu cred că nu există, cred că subiectul este creat, cred că există şi alţii interesaţi de o schimbare."

 

Haralambie Vochiţoiu, senator UNPR: "Sincer să fiu, eu nu ştiu la ce nemulţumire făcea referire domnul preşedinte Dragnea. Noi nu am luat nicio decizie, nu a fost nicio discuţie formală pe tema aceasta."

 

Viorel Chiriac, senator PSD: „Mai degrabă o nemulţumire a preşedintelui partidului, sigur că am fi putut să ne consultăm ceva mai mult pe tema asta."

 

Preşedintele Senatului poate fi revocat din funcţie la propunerea a jumătate plus unu din numărul total al senatorilor. În acestă situaţie, cei de la PSD nu pot iniţia singuri demersul pentru că au doar 81 de senatori în timp ce majoritatea este de 83 de senatori. Tăriceanu poate fi revocat şi la propunerea a o treime din numărul total al senatorilor cu condiţia ca preşedintele Senatului să fi încălcat Constituţia sau să fi încălcat grav sau în mod repetat Regulamentul Senatului, mai arată Digi 24.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22