Înființarea Fondului Suveran de Investiții, dorit de Liviu Dragnea, blocată în Guvern de Toader

Laurentiu Gheorghe | 20.03.2019

Unul dintre cele mai dorite proiecte ale lui Liviu Dragnea, Fondul Suveran de Investiții și Dezvoltare (FDSI), blocat în primă fază de CCR, se izbește de acum de opoziția lui Toader în Guvern.

Pe aceeași temă

Conform documentelor publicate de fostul premier, Victor Ponta, ministrul Justiției, Tudorel Toader refuză să-și dea avizul pe proiectul de OUC privind înființarea Fondului Suveran de Investiții – FDSI.

Este pentru prima dată când ministrul Justiției se opune categoric unui proiect dorit atât de mult de Liviu Dragnea și Darius Vâlcov.

Cu toate că Tudorel Toader aduce critici actului normativ propus, pe care refuză să-l avizeze în forma actuală, astăzi, la votul pe moțiunea simplă, PSD a anunțat că îl va sprijini în continuare pe ministrul Justiției.

Liderul Pro Romania, Victor Ponta, publica observatiile facute de Ministerul Justitiei la proiectul de ordonanta de urgenta privind administrarea participatiilor statului prin Fondul Suveran de Investitii.

Fostul premier spune ca Liviu Dragnea si Darius Valcov nu se multumesc sa scape de inchisoare cu ce au strans pana acum, ci "vor sa dea si 'marea lovitura' si sa vanda Hidroelectrica, portul Constanta, aeroportul Otopeni si ce mai prind in Fondul Jafului Suveran", iar problema cu Tudorel Toader e ca acesta e suficient de inteligent, spre deosebire de Eugen Teodorovici, si nu vrea sa semneze ceva ce il va duce 100 de ani in inchisoare.

„Dupa ce ca nu da ordonante sa il scape de proces, ministrul Toader Tudorel nici nu semneaza documentele pentru Fondul Jafului Suveran (niste miliarde de euro care trebuie furate din Romania)! Ia cititi mai jos pomelnicul de observatii facute de Ministerul Justitiei la noua ordonanta pe care Dragnea & Darius (cu mana 'curajosului' Orlando) vor sa o dea cu disperare!", scrie Ponta pe Facebook.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22