Informatizarea zonelor sărace, demarată de ex-ministrul Nica, în atenția DIICOT

Dora Vulcan | 16.10.2017

Procurorii DIICOT au solicitat, saptamana trecuta, Ministerului Comunicatiilor o serie de informatii si documente legate de implementarea retelei de internet de mare viteza Ro-Net.

Pe aceeași temă

 

 

 

Proiectul, in valoare de peste 85,5 milioane de euro, este finantat cu fonduri UE, au precizat pentru HotNews.ro surse apropiate situatiei, informatie confirmata luni, 16 octombrie, de Ministerul Comunicatiilor.

 

 

"DIICOT, Structura Centrala, a facut o solicitare la Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, in vederea transmiterii unor informatii. Va rugam sa va adresati DIICOT pentru detalii", se arata in raspunsul Ministerului.

 

 

Proiectul RO-Net a fost demarat 2013 de Dan Nica, pe atunci ministru al Comunicatiilor, care in prezent este urmarit penal in dosarul Microsoft II. Reteaua este implementata in prezent, in urma castigarii unei licitatii, de catre un consortiu condus de Telekom Romania, din care a facut parte pana in aprilie 2015 si Avitech Co, una dintre firmele care ar fi controlate de Sebastian Ghita, si el urmarit penal.

 

 

Stadiul implementarii retelei RO-NET: Lucrarile au fost finalizate in 361 de localitati

 

 

Ro-Net este un proiect major in valoare de peste 377,8 milioane lei (TVA inclus) - peste 85,5 milioane euro - finantat prin fonduri structurale europene, prin care ar trebui creata o infrastrutura de internet de mare viteza in 783 de localitati rurale din zone dezavantajate din tara, unde nu a existat pana acum un interes comercial de introducere a comunicatiilor electronice.

 

articolul integral, pe Hotnews.ro.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22