Inițiativă AUR pentru protecția minorilor: Activiștii LGBTQI nu au ce căuta în școli și grădinițe

Laurentiu Gheorghe | 27.07.2021

Alianţa pentru Unirea Românilor va iniţia demersurile privind elaborarea unui pachet legislativ care să limiteze reprezentarea sau promovarea în rândul minorilor a homosexualităţii şi a schimbării de sex.

Pe aceeași temă

„AUR susţine familia şi valorile creştine. Activiştii LGBTQI nu au ce căuta în şcolile şi în grădiniţele din România. Vrem să ferim copiii românilor de expunerea la o propagandă nepotrivită pentru vârsta lor”, a explicat liderul senatorilor partidului, Claudiu Târziu, informează News.ro.

„Peste 98% dintre membrii şi simpatizanţii noştri susţin necesitatea implementării urgente a unei astfel de legislaţii, menite să apere copiii din grădiniţe şi şcoli. Prin acest demers suntem consecvenţi cu poziţiile exprimate recent, de sprijinire a măsurilor similare adoptate de guvernul de la Budapesta, urmând să avem consultări şi cu ceilalţi parteneri conservatori din Europa”, a declarat liderul deputaţilor AUR George Simion, co-preşedinte al formaţiunii, potrivit unui comunicat de presă.

La rândul său, liderul senatorilor AUR Claudiu Târziu a explicat că „activiştii LGBTQI nu au ce căuta în şcolile şi în grădiniţele din România”.

„AUR susţine familia şi valorile creştine. Activiştii LGBTQI nu au ce căuta în şcolile şi în grădiniţele din România. Vrem să ferim copiii românilor de expunerea la o propagandă nepotrivită pentru vârsta lor”, a subliniat Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR.

Totodată pe pagina de Facebook, AUR își chestionează simpatizanții: "Doriți ca AUR să inițieze un pachet legislativ pentru protecția copiilor și împotriva propagandei gay în grădinițele și școlile românești? Răspundeți în comentarii!".

În urmă cu o săptămână și Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) a anunțat într-o conferință de presă că susține inițiativa guvernului de la Budapesta de a organiza un referendum pe tema controversatei sale legi împotriva comunității LGBTQ.

De asemenea, István Csomortányi, președintele PPMT, a declarat că odată cu începutul noii sesiuni a Parlamentului României, în septembrie, partidul pe care îl conduce va iniția, prin propriul reprezentant în legislativul de la București, deputatul Zakarias Zoltan de la UDMR, un proiect legislativ intitulat „pentru protecția copiilor” similar cu cel din Ungaria, care a atras critici vehemente din partea mai multor state și lideri politici ai UE, notează publicația Kronika Online.

Guvernul de la Budapesta a anunțat recent că organizează un referendum pe tema legislației LGBT. Cele cinci întrebări sunt:

  • Susțineți/ sunteți de acord ca minorii ar trebui să participe la cursurile școlare pe tema orientărilor sexuale fără acordul părinților?

  • Susțineți promovarea tratamentelor privind schimbarea de gen în rândul minorilor?

  • Susțineți că intervenția chirurgicală de schimbare a sexului ar trebui să fie disponibilă minorilor?

  • Susțineți prezentarea conținutului media care influențează dezvoltarea sexuală trebuie prezentat minorilor fără restricții?

  • Susțineți conținutul media care prezintă schimbările de gen ar trebui prezentat minorilor?

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22