Înregistrare Rise Project: Barna spune că nu vrea să intre la guvernare ca să nu valideze PNL

Dora Vulcan | 17.10.2019

Președintele USR a arătat, într-o discuție internă cu membrii partidului, publicată de RISE Project, motivele pentru care USR nu trebuie să intre la guvernare, în acest moment, alături de PNL.

Pe aceeași temă

„Dacă intrăm acum la guvernare, pur și simplu validăm PNL-ul”, a spus Barna. „De asta nu trebuie să cădem în capcana PNL, de a cere 1-2-3 ministere: pentru că ei ne vor da orice!”, a spus liderul USR.

„Ideea că intrăm cu ei la guvernare și că îi validăm înseamnă, pentru ei, raiul pe pământ. Este exact ce-și doresc ei de la noi. Marea lor chinuială era tocmai asta: băi,cum să atragem și USR-ul?”, a spus Barna.

Președintele USR a respins ideea de a participa „pe termen scurt”, în viitorul guvern PNL, condus de Ludovic Orban.

„Practic, ei vor face lucrurile tot în stilul în care știu ei să le facă. E previzibil. Doamne ajută să facă bine! Dar ideea e următoarea: dacă vor face bine, meritul o să fie al PNL! Indiferent că avem noi 1-2 ministere”, a spus Dan Barna.

Liderul USR a arătat, într-o videoconferință cu reprezentanții partidului, și ce se va întâmpla dacă guvernarea PNL va merge prost.

„Dacă vor face rău, ceea ce este o probabilitate, evident că va fi din vina USR-ului. Nu trebuie să fim supergenii ca să ne dăm seama cum funcționează lucrurile acestea”.

În plus, a arătat Barna, un actual guvern PNL-USR s-ar face cu procentele actuale pe care USR le are în Parlament.

„Am intra ca parteneri minoritari acum. După alegeri, vom avea consistență și nu o să mai avem un minister sau două, o să avem jumătate de guvern. Sau poate chiar mai mult, dacă avem prim-ministru și câștigăm alegerile”.

Dan Barna a mai spus că „anticipatele sunt soluția” și că, la consultările avute la Cotrocenicu președintele Iohannis, USR i-a transmis șefului statului că va susține un guvern „care are ca obiectiv anticipatele”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22