Insolvența TelDrum, admisă de Tribunalul Teleorman. Dosarul DNA riscă să rămână fără obiect

Dora Vulcan | 29.01.2018

Tribunalul Teleorman a dispus deschiderea procedurii de intrare în insolvenţă a societăţii Tel Drum, administrator judiciar provizoriu fiind desemnat CITR Filiala Ilfov SPRL. Sentința nu este definitivă.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

"Admite cererea debitoarei Tel Drum SA. În temeiul art.71 alin.1 din Legea nr. 85/2014 dispune deschiderea procedurii generale de insolvenţă împotriva debitoarei. În baza art. 73 raportat la art. 45 alin. 1 lit. d şi art. 57 din legea insolvenţei, desemnează administrator judiciar provizoriu pe C.I.T.R. Filiala Ilfov SPRL care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 58 şi 53 alin.1 si 2 din Legea nr. 85/2014, cu o remuneraţie de 1.500 lei din averea debitoarei", se arată în decizia instanţei, citată de Agerpres. 

 

Judecătorii au mai hotărât ca administratorul judiciar să notifice deschiderea procedurii generale a insolvenţei, prin publicarea într-un ziar de largă circulaţie, creditorilor, Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Teleorman pentru efectuarea menţiunii, OCPI Teleorman, instanţelor judecătoreşti în a căror jurisdicţie se află sediul declarat la Registrul comerţului şi tuturor băncilor unde debitorul are deschise conturi.

 

Magistraţii au fixat termen pentru continuarea procedurii la data de 23 mai 2018.

 

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

 

 

Vineri, Tribunalul Bucureşti a admis solicitarea DNA de blocare a iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidare a societăţii Tel Drum pe o durată de 60 de zile. Procurorii susţineau că, prin deschiderea procedurii de insolvenţă, există riscul lichidării şi radierii în termen scurt a societăţii, astfel încât aceasta să nu mai poată fi trasă la răspundere penală.

 

 

TelDrum și-a cerut insolvența după punerea sa sub urmărire penală. Sechestru de 32 milioane de lei

 

 

Firma TelDrum SA își cere insolvența, în baza unui dosar depus pe 17 ianuarie la Tribunalul Teleorman și care a primit, deja, primul termen de judecată pentru luni, 29 ianuarie 2018 după ce firma a fost pusă sub urmărire penală de procurorii DNA care a instituit sechestru de 32 de milioane de lei.

 

 

"Luarea masurilor asiguratorii a pus societatea in imposibilitatea de a-si onora obligatiile contractuale si platile", a declarat avocatul companiei Tel Drum, pentru Profit.ro,  confirmând că a fost cerută insolvența firmei, nu falimentul care reprezintă materia ce face obiectul cererii. 

 

 

Cererea de insolventa a fost inregistrata la tribunal în ziua în care procurorii DNA au anunțat extinderea urmaririi penale fata de Tel Drum, pentru constituirea unui grup infractional organizat, evaziune fiscala in forma continuata si complicitate la doua infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul.

 

 

Inițial, Tel Drum a fost pusa sub acuzare pentru frauda cu fonduri europene, printre cei urmarit penal in acest dosar numarandu-se si Liviu Dragnea.

 

 

"In cauza s-a dispus instituirea masurilor asiguratorii asupra tuturor bunurilor mobile si imobile ale suspectei SC TEL DRUM SA, precum si poprire asupra sumelor de bani existente sau care urmeaza a fi virate de terti, cu orice titlu, in conturile bancare detinute aceasta, pana la concurenta sumei de 32.118.589,51 lei (reprezentand suma foloaselor necuvenite si suma cu care s-a sustras de la plata obligatiilor fiscale catre stat)", preciza DNA.

 

 

In decembrie, Tel Drum isi declara public actionarii. Mai exact, la Registrul Comertului au fost inscrise numele actionarilor sai, in conditiile in care pana recent firma era detinuta prin actiuni la purtator, iar in spatiul public circulau acuzatii ca firma apartine de fapt liderului PSD, Liviu Dragnea. Potrivit noilor date de la ONRC obtinute de HotNew.ro, actionarii Tel Drum sunt Petre Pitis, cu 54%, Dobrescu Liviu Lucian, cu 44% si Neda Florea, Panaitov Marilena si Costache Mirela. ultimii trei deținând câte 0,665% fiecare.  

 

 

Amintim ca pe 13 noiembrie 2017, DNA a inceput urmarirea penala in "Dosarul Tel Drum" fata de mai multe persoane, printre care Liviu Dragnea, Fiscuci Marian - fost actionar majoritar (scriptic) al Tel Drum SA, Pitis Petre si Neda Florea. 

 

 

Ulterior, DNA a anuntat ca firma Tel Drum si doi reprezentanti ai sai, Petre Pitis (actionar majoritar si director general) si imputernicitul Mircea Visan, au fost pusi sub urmarire penala pentru frauda cu fonduri europene, cu prejudiciu de peste un milion de euro.

 

 

"In mod direct sau prin persoane apropiate lui (fiul, fosta sotie) a obtinut sume de bani sau bunuri mobile si imobile pe care le utilizeaza, precum si diverse servicii in interes personal, al familiei si al formatiunii politice din care face parte, respectiv donatii de la membrii grupului infractional organizat si de la societatile controlate de acestia (circa 2,5 milioane de lei in anul 2009), transferul partilor sociale din mai multe societati controlate de membrii grupului infractional organizat catre fiul sau, dividende si sume periodice catre fiul sau cu titlu de salariu de la firme din grup, sume periodice cu titlu de chirie incasate personal de Liviu Nicolae Dragnea si de fosta sotie de la o alta societate din grup, bani obtinuti de catre Liviu Nicolae Dragnea din vanzarea unor bunuri imobile la valori supraevaluate catre societatile controlate de membrii grupului infractional organizat, folosirea de bunuri mobile de catre fiul sau (autoturismul detinut de o societate din grup si a carui imbunatatire tehnica a fost achitata de Tel Drum SA) sau folosirea de bunuri imobile tot de catre acesta (imobilul din Turnu Magurele proprietate a Tel Drum SA)", spunea DNA cu privire la implicarea directă a lui Liviu Dragnea. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22