Inspecția Judiciară s-a autosesizat după ce Rădescu a spus că mașinile IJ erau la coafor

Dora Vulcan | 18.10.2017

Situaţia din interiorul Inspecţiei Judiciare este din ce în ce tot mai tensionată după ce procurorul Elena Rădescu a spus că a folosit maşina de serviciu a şefei DNA pentru că mașinile Inspecției erau ”la coafor”.

Pe aceeași temă

 

 

 Situația de la Inspecția Judiciară este din ce în ce mai tensionată după controlul făcut la DNA. Adjunctul Inspecției a acuzat-o pe șefa echipei de control, procurorul Elena Rădescu, de pactizare cu dușmanul. Printre multe altele, Gheorghe Stan, i-a reproșat acesteia în plenul CSM că a folosit mașina șefei DNA pentru a ajunge la parchetul anticorupție. Interpelată pe subiect de Antena 3, Rădescu a spus că a folosit mașina șefei DNA pentru că cele ale Inspecției erau ”la coafor”. Enervată, conducerea IJ, adică cel care o acuză pe Rădescu, a anunțat - pe surse, e drept - că s-a autosesizat. Și tot pe surse a dat informația că, de fapt, în ziua în care a folosit mașina DNA, Rădescu nu ar fi solicitat nicio mașină. Greu de crezut, dar aceasta nu este păruiala între dive postmoderniste, ci un conflict între angajați ai statului la cele mai înalte instituții de control din Justiție iar discuțiile se produc pe altarul celui mai înalt for al magistraturii.

 

Instituţia s-a autosesizat şi efecutează verificări în acest caz, scrie stiripesurse.ro. Mai mult, potrivit surselor de la IJ, în ziua incidentului menţionat de Elena Rădescu aceasta nu ar fi solicitat, de fapt, să se deplaseze cu o mașină a instituţiei.

 

Inspectorul-şef adjunct al Inspecţiei Judiciare Gheorghe Stan a spus în fața Consiliului Superior al Magistraturii că Elena Radescu a încălcat numeroase proceduri în timpul controlului, a dat informaţii şi sfaturi procurorilor DNA, a forţat interpretarea legii și a folosit mașina șefei DNA. În replică la una dintre acuzaţii, Rădescu a spus că a acceptat să fie luată de mașina șefei DNA, deoarece „mașinile IJ erau la coafor” și nu avea cu ce merge.

 

De remarcat că verificările vor fi făcute chiar de conducerea instituției care a acuzat-o pe Rădescu că s-a dat cu dușmanul. 

 

 Inspectorul care a condus echipa de control la DNA, procurorul Elena Rădescu, a răbufnit după ce inspectorul-şef adjunct al Inspecţiei Judiciare, Gheorghe Stan, i-a adus acuzații extrem de grave. Gheorghe Stan a spus, la CSM, că Elena Radescu a încălcat numeroase proceduri în timpul controlului, a dat informaţii şi sfaturi procurorilor DNA şi a forţat interpretarea legii.

 

„Povești, povești. Toți au omis să spună că dumneaei a răspuns exact de secțiile pe care eu le-am verificat. Este pentru prima dată când merg într-un control la dumneaei. A fost prima dată când am controlat-o. O singură lucrare am avut pe DNA. În rest, nu am fost niciodată, nu am discutat anterior, nu am fost în niciun control. Nu am cunoscut-o. Eu am avut discuții cu dânsa pentru a lămuri niște aspecte, i-am pus întrebări legate de lămurirea unor aspecte. Nu poți să te duci în control la cineva, să-i controlezi subalternii, fără să întrebi șeful: „Aici ce se întâmplă? Aici ce este, cum este?”, a spus Elena Rădescu, la Antena3.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22