Inspectia Judiciara: Alina Bica a incalcat Codul deontologic al magistratilor prin aparitia alaturi de Elena Udrea

P.c. | 13.01.2015

Pe aceeași temă

Inspectia Judiciara (IJ) a stabilit ca, prin aparitia sa alaturi de Elena Udrea, in vacanta de la Paris, Alina Bica a incalcat normele inscrise in Codul deonotlogic al judecatorilor si al procurorilor, potrivit caruia magistratii trebuie sa se abtina de la orice comportament, act sau manifestare de natura sa afecteze increderea in impartialitatea lor, relateaza Hotnews.

 

Conform sursei citate, raportul inspectorilor judiciari urmeaza sa fie analizat, meircuri, de membrii Sectiei de procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).


Faptul ca Alina Bica a incalcat Codul deontologic nu o afecteaza decat in masura in care, daca ar fi achitata in mod definitiv de instanta de judecata, ar trebui sa fie evaluata de CSM, ca orice magistrat. Bica este in prezent suspendata din magistratura, fiind arestata intr-un dosar de coruptie.
 

Conducerea CSM a sesizat IJ, in 31 octombrie, pentru a face verificari atat in cazul cererii Alinei Bica, pe atunci procuror-sef al DIICOT, de aparare a reputatiei profesionale, cat si raportat la o posibila incalcare a Codului deontologic al judecatorilor si procurorilor. Sesizarea a fost facuta dupa ce fotografii cu Elena Udrea, Alina Bica si cu fosta sefa a Companiei Nationale de Investitii Anamaria Topoliceanu au fost difuzate pe un blog intitulat "Joscenzura2014", aceasta fiind, de altfel, unica postare de pe acest blog. De asemenea, pe blog au fost publicat si facturi din timpul sederii la Paris. Dupa ce presa a preluat imaginile, contul de pe wordpress.com a fost sters.

 

CITITI SI: Martor in dosarul RETROCEDARILOR: Alina BICA, nervoasa ca nu i se ascultau comenzile: Cum pot eu sa ma duc la ELENA si sa-i spun ca am pus o DEZAXATA la ANRP?


Bica a cerut CSM sa faca, prin Inspectia Judiciara, verificari privind aceste imagini, precizand ca nu comenteaza aspecte ce tin de viata privata, din timpul unui concediu de odihna. Ulterior, Bica si-a retras cererea.

Elena Udrea declara, in 30 octombrie, dupa publicarea unor fotografii cu ea, cu Alina Bica si cu Anamaria Topoliceanu, la cumparaturi la Paris, ca este vorba despre un filaj al serviciilor secrete, precizand ca va da in judecata hotelul care a furnizat notele de plata. Ea a precizat ca vizita ei la Paris a fost in weekend-ul de Valentine's Day, in 2014, iar Alina Bica urma sa participe la o actiune la Haga, unde a si plecat ulterior cu trenul.

In 15 decembrie 2014, Alina Bica a fost trimisa in judecata pentru ca, in calitate de reprezentant al Ministerului Justitiei la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, impreuna cu ceilalti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, ar fi aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, in 2011, despagubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22