Inspectia Judiciară pierde definitiv acțiunea displinară intentată procurorului Bogdan Pîrlog

Laurentiu Gheorghe | 13.07.2020

Bogdan Pîrlog este procurorul militar care a deschis dosarul penal „10 august” și s-a poziționat împotriva Secției Speciale și conducerii CSM, în persoana judecătoarei Lis Savonea.

Pe aceeași temă

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, luni, definitiv recursul Inspecției Judiciare în procesul cu prim-procurorul adjunct Bogdan Pîrlog, de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, conform portalului instanței. Bogdan Pîrlog este procurorul care a deschis dosarul ”10 August” și a avut un discurs vehement împotriva Secției Speciale și a Liei Savonea pe vremea când aceasta conducea Consiliul Superior al Magistraturii, scrie G4Media.ro.

Inspecţia Judiciară a început o acţiune disciplinară faţă de procurorul militar Bogdan Pîrlog de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, în urma afirmaţiilor făcute de acesta într-un comunicat al Asociaţiei „Iniţiativa pentru Justiţie” publicat în 30 martie 2019.

„Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Bogdan Ciprian Pîrlog, prim-procuror adjunct la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, pentru manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului Justiţiei, săvârşite în afara exercitării atribuţiilor de serviciu, abatere disciplinară prevăzută de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările ulterioare”, preciza Inspecția Judiciară într-un comunicat transmis presei la începutul lunii septembrie 2019.

Secția de procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii i-a dat dreptate la acea vreme procurorului Pîrlog, în cadrul ședinței din 13 noiembrie 2019, motiv pentru care Inspecția condusă de Lucian Netejoru a făcut recurs la Curtea Supremă, cerând sancționarea disciplinară a adjunctului PTM. Luni, ÎCCJ a respins definitiv demersul Inspecției Judiciare de sancționare disciplinară a procurorului.

Aceasta nu este singura acțiune disciplinară deschisă de IJ pe numele lui Bogdan Pîrlog. În 27 august 2018, Inspecţia Judiciară anunţa că a exercitat o acţiune disciplinară faţă de procurorul militar în urma unor comentarii făcute de acesta într-un articol publicat în ianuarie 2018.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22