Instanta a ridicat sechestrul pus pe conturile lui Sebastian Ghita

Fara Autor | 13.07.2015

Pe aceeași temă

Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus luni ridicarea sechestrului nelimitat pus de procurorii DNA pe averea deputatului Sebastian Ghiță, precum și pe conturile a 11 firme și a 6 persoane, măsuri instituite în vederea unor eventuale confiscări extinse și speciale, la finalul procesului.

 

"Admite contestația formulată de petentul Ghiță Sebastian Aurelian împotriva ordonanței privind luarea măsurii asigurătorii din data de 24 iunie 2015 emisă în dosarul nr. 218/P/2014 de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție — Serviciul Teritorial Ploiești. Desființează, în parte, ordonanța atacată și înlătură dispoziția privind luarea măsurii asigurătorii, fără limită de sumă, în vederea asigurării confiscării speciale și confiscării extinse, constând în indisponibilizarea prin instituirea sechestrului asupra bunurilor mobile, bunurilor imobile, acțiunilor și părților sociale deținute, sumelor existente în conturile bancare, precum și poprirea sumelor ce urmează a fi încasate în conturile aparținând inculpatului Ghiță Sebastian Aurelian, precum și dispoziția de luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea prin instituirea sechestrului asupra acțiunilor și părților sociale deținute, sumelor existente în conturile bancare, precum și poprirea sumelor ce urmează a fi încasate în conturile aparținând persoanei fizice Ghiță Sebastian Aurelian. Definitivă", se arată în decizia instanței, citată de Agerpres.

 

Sentința este definitivă.

 

S-au mai ridicat sechestrele puse pe  conturile a 11 firme despre care procurorii anticorupție spun că s-ar afla sub controlul deputatului Sebastian Ghiță: SC IDILIS SRL, SC TVMP SRL, SC Asesoft Tehnologies SRL, SC Future Comunication Tehnologies SRL (fostă SC Foto Tehnologies SRL), SC Budureasca SRL (fostă Rotherfield Properties Romania SRL), SC Viewpedia Soft SRL, Sunsmart Integrare IT SRL, RTV Satellite NET SRL, SC DNS Birotica SRL, SC Senior Consulting Group SRL, SC Viile Budureasca SRL (fostă SC Podgoriile Tohani SRL).

 

De asemenea, a fost ridicat și sechestrul pus pe conturile și acțiunile a șase persoane din rețea: Răzvan Ionuț Chirilă, Sorin Adrian Chirilă, Gabriel Valentin Nițu, Mariana Meri Dimulescu, Gabriel Marian Anghel, Ion Ovidiu Trașcu.

 

Reamintim că la sfârșitul lunii iunie, DNA Ploiești a pus sechestrului asupra sumelor existente, precum și poprirea celor ce urmează a fi încasate în conturile aparținând unui număr de 51 de societăți comerciale, precum și asupra bunurilor mobile, bunurilor imobile, acțiunilor și părților sociale deținute, sumelor existente în conturile bancare, precum și poprirea sumelor ce urmează a fi încasate în conturile aparținând lui Sebastian Ghiță și altor 24 de persoane, fără limită de sumă.

 

Măsurile au fost instituite în dosarul de la Prahova în care Ghiță este acuzat de trafic de influență, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, spălare de bani, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, coruperea alegătorilor și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, în formă continuată.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22