Instanta Suprema a decis ca lui Rudel Obreja i s-au incalcat anumite drepturi in arest

A.g | 21.04.2015

Pe aceeași temă

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca lui Rudel Obreja i s-a incalcat articolul 3 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului prin care nu s-au respectat conditiile minime obligatorii de cazare a unui om privat de libertate, informeaza Adevarul.

 

 Judecatorii  de la Inalta Curte au discutat inlocuirea arestului preventiv a lui Rudel Obreja insa aceasta solicitare a fost respinsa. Totusi magistratii au dispus ca la locul unde este retinut fostul presedinte al Federatiei Romane de Box sa aiba spatiul pentru uzul personal.Mai exact, judecătorii au stabilit ca în celulă să fie cazat un număr de persoane care să respecte norma recomandată pentru celulele colective.

 

"Dispune ca locul de deţinere să asigure inculpatului Rudel Obreja spaţiul personal prevăzut de lege, referitor la Normele minime obligatorii privind condiţiile de cazare a persoanelor private de libertate, prin cazarea unui număr de persoane în celula inculpatului care să respecte norma recomandată pentru celulele colective", a decis instanţa.

El reclama faptul că stă cu alţi trei deţinuţi într-o celulă de 11 metri pătraţi şi că locul în care mănâncă este situat lângă toaletă. În urma acestei sesizări, Avocatul Poporului a întocmit un raport, document ce a fost trimis instanţei de judecată.

Rudel Obreja se află în arest din 5 februarie, măsură preventivă luată de judecători în dosarul "Gala Bute".

În acelaşi dosar, primarul municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmeriţă, fostul consilier al Elenei Udrea Ştefan Lungu şi a fostului secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheoghe Nastasia sunt arestaţi la domiciliu.

Potrivit DNA, între 2010 şi 2011, Elena Udrea şi fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu au primit aproximativ 300.000 de lei de la administratorul firmei Consmin SA, pentru a asigura plata la timp a lucrărilor executate de societatea menţionată în baza contractelor încheiate cu CNI.

"Astfel, după ce Compania Naţională de Investiţii realiza plăţile către SC Consmin SA pentru lucrările efectuate, administratorul societăţii dispunea transferul a 10% din suma încasată către societatea controlată de Lungu Ştefan, SC Last Time Studio SRL, în baza unor contracte de consultanţă fictive. În acest mod, s-au realizat cinci plăţi, în valoare totală de 335.486 lei", susţin procurorii DNA.

Ştefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea la minister, îi dădea banii primiţi lui Tudor Breazu. Plăţile se făceau fie în numerar, fie prin intermediul societăţii Ekaton Consulting SRL, administrată de Breazu, în baza altor contracte fictive de consultanţă. În acest fel, s-ar fi realizat patru transferuri bancare în valoare totală de 209.762 de lei şi o plată în numerar de aproximativ 90.000 de lei.

"O parte din aceste sume au fost înmânate în numerar lui Topoliceanu Ana Maria, care le-a predat la rândul său lui Udrea Elena Gabriela. Diferenţa a fost folosită de Breazu Liberiu Tudor pentru a plăti diferite cheltuieli ale lui Udrea Elena sau ale lui Topoliceanu Ana Maria", spun procurorii anticorupţie.

În 2011, Udrea ar fi cerut şi primit, de la omul de afaceri Adrian Gărdean, foloase materiale în valoare de 10% din plăţile efectuate de minister pentru contractele de lucrări încheiate de SC Termogaz Company SA şi SC Kranz Eurocenter SRL, în schimbul garanţiei că finanţările vor fi aprobate la timp.

 

CITITI SI:ICCJ Elena Udrea ramane in arest in dosarul Gala Bute

 

"Urmare acestei solicitări, în data de 6 octombrie 2011 Gărdean Adrian a remis suma de 900.000 euro în numerar lui Nastasia Gheorghe, în contul încasărilor realizate de cele două societăţi menţionate din fondurile Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. Suma a fost predată de Nastasia Gheorghe (fost secretar general în MDRT, n.r.) în aceeaşi zi ministrului Udrea Elena Gabriela", potrivit DNA.

In perioada 19 iulie 2011 - 18 iulie 2012, în contabilitatea PDL Bucureşti ar fi fost înregistrate 21 de contracte de donaţie cu o valoare totală de 1.537.200 lei, potrivit procurorilor.

 

CITITI SIVasile Blaga neaga orice implicare intr-o eventuala finantare ilegala a PDL

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22