Insula Belina și Brațul Pavel au revenit la statul român, prin hotărârea Consiliul Județean Teleorma

Redactia | 26.11.2018

Insula Belina și Brațul Pavel au revenit, luni, în administrarea Apelor Române, după ce Consiliul Județean Teleorman a decis să redea cele două obiective statului român, transmite Mediafax.

Pe aceeași temă

Consiliul Județean Teleorman a adoptat luni, cu 5 abțineri, un proiect de hotărâre prin care Insula Belina și Brațul Pavel au trecut din nou în administrarea statului, după cinci ani în care s-au aflat în închirierea companiei Tel Drum.

Returnarea se face în baza aceleiași HG din 17 decembrie 2013, semnată de Victor Ponta, premier la acea vreme, și asumată de vicepremierul Liviu Dragnea, în prezent președinte al Camerei Deputaților.

Cele două obiective au fost trecute în domeniul public al județului Teleorman și în administrarea Consiliului Județean Teleorman „în vederea reabilitării și valorificării cadrului natural al zonei Dunării - Belina-Brațul Pavel”.

Potrivit articolului 3 al actului normativ, în cazul nefinalizării investiției în termen de 5 ani de la transmiterea părților de imobile, acestea revin în domeniul public al statului și în administrarea Administrației Naționale Apele Române.

În câteva săptămâni, această perioadă se încheie, iar în zona respectivă nu s-a realizat nimic în interes public, astfel că decizia a fost ca cele două obiective să revină, în mod firect, la Apele Române.

În ședința CJ Teleorman de luni s-a vorbit, totuși, despre niște elemente care ar indica „primirea cu dedicație” de către compania Tel Drum a celor două obiective de interes public de la Dunăre.

Astfel, consilierul județean Adrian Bădulescu a specificat faptul că sunt niște „elemente în neregulă”, care indică faptul că preluarea celor două obiective în administrarea Consiliului Județean Teleorman ar fi fost pentru Liviu Dragnea și că acest lucru rezultă chiar din documente.

„Hotărârea de Guvern a fost dată în 2013, ei (factori decidenți din CJ Teleorman - n.r.) au făcut niște hârtii care n-aveau nicio legătură cu intrarea în proprietate, pe 15 ianuarie au făcut transferul prin procesele verbale și pe 16 ei le-au dat la Tel Drum. Și el (Dănuț Cristescu - n.r.) spune o poveste, că au luat obiectivele ca să facă niște proiecte, care n-au mai fost aprobate. Dar ei nu aveau cum să facă proiecte pe ceva ce nu le mai aparținea”, a spus Bădulescu pentru Mediafax.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22