Întâlnire în coaliția PSD-ALDE. Tăriceanu își va anunța decizia legată de participarea la guvernare

Dora Vulcan | 21.08.2019

Liderii PSD și ALDE se întâlnesc miercuri într-o ședință a coaliției de guvernare, la finalul căreia ALDE își anunță decizia legată de menținerea sau nu la guvernare.

Pe aceeași temă

Ședința ar urma să aibă loc la orele serii, după ședința de guvern care începe la ora 13.00 și întâlnirea cu o delegație a patronatelor programată la ora 17.00, scrie G4Media.ro.

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, i-a dat un ultimatum premierului Dăncilă, care e și președinte al PSD, partener de guvernare cu ALDE, referitor la restructurarea guvernului, care presupune prezentarea în Parlament pentru un vot de încredere.

Dăncilă, care a respins ultimatumul, a absentat de la ședința de luni, trimițându-i pe Mihai Fifor și Eugen Teodorovici la întâlnirea cu Călin Popescu Tăriceanu.

Imediat după întâlnirea de luni, Varujan Vosganian (purtătorul de cuvânt al ALDE) a scris pe Facebook că o nouă ședință a coaliției ar putea avea loc miercuri.

”Astăzi, 19 august 2019, trebuia să aibă loc o întâlnire a coaliției, având ca temă răspunsul PSD față de poziția ALDE privind măsurile ce trebuie luate în vederea restartării actului de guvernare. Dat fiind că doamna Viorica Dăncilă, președintele PSD și prim-ministru, a absentat, din motive care nu ne-au fost precizate, subiectul respectiv nu a putut fi abordat. Așteptăm ca, odată cu reprogramarea întâlnirii, cel mai probabil pentru miercuri, prim-ministrul să ne prezinte cu claritate care este, între relansare și supraviețuire, opțiunea sa în privința activității Guvernului”, a scri Vosganian luni.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22