Intalnirea presedintelui Klaus Iohannis cu premierul Mariano Rajoy: Nu exista o solutie simpla pentru dubla cetatenie romano-spaniola

M. B. | 13.07.2015

Pe aceeași temă

Președintele Iohannis a discutat cu premierul spaniol, Mariano Rajoy, despre relațiile economice dintre cele două state, politica internațională, dar și despre dubla cetățenie româno-spaniolă, pentru care nu există încă o soluție.

 

"Am avut conversații și cu Regele Felipe al VI-lea și cu președintele guvernului spaniol deosebit de cordiale și fructuoase despre relațiile bilaterale, colaborarea în cadrul Uniunii Europene, colaborarea în cadrul alianței nord atlantice, dar și subiecte din politica externă", a spus Iohannis, citat de B1 Tv, în cadrul unei conferințe comune din Spania.

 

Șeful statului a mulțumit pentru "deschiderea cu care cetățenii noștri sunt primiți și integrați în comunitatea spaniolă", problemă discutată cu premierul Rajoy.

"E una din temele care este importantă pentru mulți români și trebuie să știți că am abordat această chestiune. Nu există o soluție foarte simplă. După cum știți, există legea spaniolă care clarifică foarte clar chestiunea dublei cetățenii, când poate fi acordată, când nu poate fi acordată. Pentru România, chestiunea încă nu este foarte simplă, dar am găsit deschidere și sunt optimist că într-o perspectivă rezonabilă se vor găsi soluții și pentru această problemă", a afirmat Iohannis, după întrevederea cu premierul spaniol Mariano Rajoy, citat de Agerpres.

 

Referitor la acest subiect, premierul spaniol a precizat că țara sa este deschisă în privința acestei chestiuni, subliniind că dubla cetățenie este "o cetățenie europeană, care ne înglobează pe toți".

 

De asemenea, președintele României a mai declarat că își dorește "o prezență cât mai amplă și diversificată, pe termen lung, a investițiilor spaniole în România".

 

"După cum se știe relațiile dintre România și Spania au intrat în 2013 într-o nouă etapă. Este notabil faptul că în ultimii 10 ani, din care ultimii 6 ani au fost de criză, comerțul dintre România și Spania s-a dublat", a mai spus Iohannis, precizând că investițiile săptămânale spaniole din România au ajuns la peste 1,3 miliarde de euro, potrivit B1 Tv.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22