Interceptări ale discuțiilor dintre soldații ruși: „Interogăm civilii, apoi îi împușcăm”

Redactia | 07.04.2022

Discuțiile între soldații ruși interceptate de serviciile de informații germane arată că uciderea civililor ar face parte din strategia armatei ruse, scrie Der Spiegel.

Pe aceeași temă

Serviciul de spionaj german (BND a interceptat conversaţii radio între militari ruşi în care se menţionează moartea unor civili și, potrivit jurnaliștilor de la Der Spiegel, unele dintre acestea pot putea avea legătură cu cadavrele civililor găsiți morți pe străzile din Bucha, unde a avut loc un carnagiu.

 Un soldat interceptat povește altuia că a împușcat o persoană care mergea cu Bicicleta.

Într-una din conversațiile interceptate, un soldat spune că: „mai întâi civilii sunt interogaţi, apoi sunt împuşcaţi”.  Interceptarea mai multor discuții demonstrează că împuşcarea civililor nu a fost o acţiune izolată a unor soldaţi, ci una sistematică, despre care trupele ruse vorbeau zilnic.

„Aceasta indică faptul că uciderile de civili făceau parte din acţiunea armatei ruse, posibil parte dintr-o strategie clară. Este vorba despre propagarea fricii şi a terorii în rândul populaţiei civile pentru a elimina rezistenţa acesteia”, notează publicaţia germană.

 Potrivit Der Spiegel, respectivele înregistrări au fost prezentate miercuri în parlamentul german, iar din materialul BND se deduce că membri ai „Grupului Wagner” - care „s-au remarcat deja în intervenţia din Siria pentru cruzimea lor deosebită” - ar fi implicaţi în moartea unor civili în Ucraina.

Dezvăluirile făcute de Der Spiegel vin după ce secretarul de stat american Antony Blinken a acuzat marți că la Bucha a avut loc „o campanie deliberată de ucidere, torturare și viol”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22