Interdicţie ridicată. Victor Ponta poate vorbi despre dosar, dar rămâne sub control judiciar

E.b. | 10.09.2016

Judecătorii i-au ridicat lui Victor Ponta interdicţia impusă de procurorii DNA - de a vorbi public despre noul dosar în care este anchetat, dar menţin controlul judiciar. El trebuie să se prezinte în continuare, după un program, la secţia 6 de poliţie din Bucureşti, dar poate părăsi ţara.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE   Fostul premier Victor Ponta, afirma, intr-o postare pe Facebook,  dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis mentinerea deciziei de control judiciar, insa a ridicat interdictia de a face declaratii in spatiul public despre dosarul sau, ca se bucura ca a avut incredere in deciziile judecatorilor.

 

"Ma bucur ca am avut incredere in deciziile judecatorilor - asa voi face si de acum inainte - doar pentru ADEVARUL si DREPTATEA la care avem toti dreptul!", spune Victor Ponta, care a atasat si o fotografie cu minuta sedintei de judecata.

 

 
ÎCCJ a decis să-i schimbe lui Victot Ponta condiţiile controlul judiciar impus de DNA. În consecinţă, Ponta va putea comenta în spaţiul public acuzaţii care îi sunt aduse în dosarul "Tony Blair". Mai mult, el va putea să părăseacă şi ţara, cu încuvinţarea magistraţilor.

 

În schimb, el trebuie să se prezinte în continuare, după un program, la secţia 6 de poliţie din Capitală şi să nu ia legătura cu celelalte persoane audiate în dosar, printre care şi Sebastian Ghiţă.

 

Procurorii DNA îl acuză pe Victor Ponta de spălare de bani şi de folosirea influenţei politice în scopuri ilegale.

 

Anchetatorii susţin că Ponta ar fi primit aproape un sfert de milion de euro de la Sebastian Ghiţă, ca să îl treacă pe listele parlamentare la PSD Prahova. Cu aceşti bani el ar fi plătit vizita lui Tony Blair, ca să îşi asocieze imaginea cu cea a fostului premier britancic şi să obţină capital electoral.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22