Internele renunta la cladirile confiscate de la Dan Voiculescu in dosarul privatizarii ICA

Tudor Despina | 09.11.2015

Ministerul de Interne a renuntat sa mai ceara preluarea cladirilor confiscate de la Dan Voiculescu in contul prejudiciului din dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare, potrivit unor surse guvernamentale citate de Hot News.

Pe aceeași temă

 

Decizia ministerului de Interne vine dupa ce Gabriel Oprea a demisionat de la sefia MAI si din functia de vicepremier. Gabriel Oprea si-a anuntat astazi demisia din functia de ministru de Interne, pierzand astfel si functia de vicepremier.

 

Desi a mai participat la o sedinta a guvernului dupa demisia premierului Ponta, Oprea a anuntat ulterior ca a fost ultima sedinta la care ia parte. Atributiile sale au fost preluate de secretarul de stat Ilie Botos.

 

Sorin Cimpeanu, premierul interimar, a preluat si interimatul la Interne dupa demisia vicepremierului Oprea

 

Potrivit sursei citate, seful ANAF, Gelu Stefan Diaconu, a optat pentru recuperarea prejudiciului din dosarul Voiculescu prin vanzarea imobilelor respective, nu prin darea in folosinta altor institutii publice. Decizia finala apartine insa Ministerului Finantelor, care acum ar fi de acord cu vanzarea imobilelor.

 

In 3 Noiembrie, Profit.ro scria ca imobilele confiscate de stat in urma condamnarii la inchisoare a lui Dan Voiculescu in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA) ar putea ajunge in portofoliul lui Gabriel Oprea, la Ministerul de Interne.

 

Actiunea demarata de Oprea a fost motivata prin lipsa de spatiu cu care se confrunta ministerul, mai arata sursa citata.

 

Potrivit unui document citat de Profit.ro, solicitarea de transfer a imobilelor catre MAI vizeaza cladirile din strada Garlei 1 B si D, precum si cea din soseaua Bucuresti-Ploiesti 25-27. Un total de peste 40.000 de metri patrati.

 

Imobilele avute in vedere au intrat in proprietatea statului, sub administrarea Ministerului Finantelor, in contul prejudiciului din dosarul privatizarii frauduloase a ICA, estimate la 60 de milioane de euro, dosar in care Dan Voiculescu a fost condamnat la inchisoare pentru zece ani dupa ce a fost gasit vinovat de privatizarea frauduloasa a Institutului si spalare de bani.

 

In 27 Octombrie, valoarea imobilelor in cauza a crescut la 32,5 milioane de euro, dupa ce au fost reevaluate de ANAF de la 25,4 milioane.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22