Interpolul suspenda mandatul de urmarire a fostului presedinte ucrainean Ianukovici

T.d. | 22.07.2015

Pe aceeași temă

Dupa ce Interpolul a decis suspendarea subita a mandatului de urmarire fata de fostul presedinte ucrainean Viktor Ianukovici, Kievul promite sa faca tot posibilul pentru aducerea fostului sef de stat prorus in fata justitiei.

Viktor Ianukovici se afla in exil in Rusia, dupa ce a fost destituit de Parlament, in februarie 2014, ca urmare a protestelor de strada impotriva regimului sau, relateaza AFP, citata de HotNews.

"Avocatii lui Ianukovici au depus plangere si din acest motiv notificarea rosie a fost retrasa de pe site-ul Interpolului", a explicat deputatul Anton Gerashchenko, consilier al ministrului ucrainean de interne.

Ianukovici este inculpat in Ucraina pentru "crime in masa", "uzurpare de putere" si "furt din proprietatea statului pe scara larga".

Potrivit fisei emise de Interpol, el era cautat pentru escrocherii financiare, "sustragere, deturnare sau conversie de bunuri prin practici frauduloase, comise pe scara larga sau in banda organizata".

Chestionat de AFP, Interpolul a informat ca notificarea rosie a fost retrasa de pe site pana la o noua decizie si "nu mai poate fi accesibila in baza de date pentru tarile membre" ale organizatiei de cooperare politieneasca cu sediul la Lyon.

De cealalta parte, apararea motiveaza acuzatiile aduse de noile autoritati de la Kiev printr-o “persecutie politica” la care ar fi supus fostul sef de stat ucrainean.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22