Intilnire Tudorel Toader- Viorica Dancila pe tema Kovesi

I.m. | 15.02.2018

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, si-a intrerupt vizita in Japonia la cererea premierului Dancila si a altor lideri PSD in contextul scandalului creat de Vlad Cosma si de posturile de televiziune Antena 3 si RTV.

Pe aceeași temă

 

 

Ministrul se va intilni inaintea sedintei de guvern cu Dancila, care a spus miercuri  ca  ii va cere acestuia  sa dea o declaratie ”in ce priveste DNA”

 

”Ne vom intalni maine, inaintea sedintei de Guvern (...) Ii voi solicita sa aiba voi solicita sa aiba o declaratie in ceea ce priveste DNA. Trebuie sa le redam cetatenilor increderea in justitie. Nu cred ca pot eu sa spun daca cineva poate sau nu sa conduca DNA-ul. Sunt ingrijorata si nu mai sunt confortabila dupa ce am vazut ca pot fi facute probe pentru un prim-ministru. Dupa ce a existat un precedent poate exista si al doilea precedent".

 

Tudorel Toader a declarat acum o saptamina ca va prezenta parlamentului un raport de evaluare a DNA-ului, ocazie cu care va anunta si ”decizia” in ce o priveste pe Laura Codruta  Kovesi, lasind sa  se inteleaga  ca va propune revocarea ei  din functie.

 

De altfel, mai multi lideri PSD l-au somat pe  Tudorel Toader  sa faca acest lucru, Codrin Stefanescu, de exemplu, spunind ca ministrul trebuie sa-si depuna mandatul in cazul in care nu ”ia masuri radicale”.

 

Inaintea sedintei CEX de miercuri, Liviu Dragnea a transmis un mesaj in acelasi sens, declarind ca se asteapta ca ministrul justitiei sa faca ” ceea ce trebuie facut” in ce priveste revocarea sefei DNA.

 

In conferinta de presa de miercuri seara Laura Codruta Kovesi a declarat ca nu are niciun motiv sa demisioneze pentru ca a respectat legea si ca asaltul la care asistam este un ”festival al infractorilor disperati”.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22