Într-o operațiune a trupelor SUA a fost omorât fiului lui Osama bin Laden, a anunțat Donald Trump

Laurentiu Gheorghe | 15.09.2019

Hamza bin Laden, unul dintre fii lui Osama bin Laden, el însuși unul dintre comandanții grupării teroriste al Qaeda, a fost ucis într-un atac al forțelor SUA, a anunțat sâmbătă Donald Trump.

Pe aceeași temă

Într-o declarație difuzată de Casa Albă, Trump precizează că operațiunea militară a avut loc în regiunea Afganistan – Pakistan, fără să ofere alte detalii ale acțiunii.

„Dispariția lui Hamza bin Laden nu doar că lipseste al Qaida de un important lider și o legătură simbolică cu tatăl său, dar subminează activivități operaționale importante ale grupului”, a spus Trump.

Un oficial american a declarat pentru Reuters că Hamza a fost omorât cu o lună în urmă aproape de granița dintre Afganistan și Pakistan.

Administrația americană îl consideră pe Hamza, despre care se presupune că ar fi avut în jur de 30 de ani, că i-a succedat tatălui său la conducerea al Qaida, a mai spus oficialul SUA.

Departamentul de stat l-a desemnat pe Hamza ca fiind un terorist global în 2017 după ce a lansat chemări la acțiune împotriva unor obiective importante din capitalele occidentale ca răzbunare l-a omorârea tatălui său de către SUA.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22