Între Bulgaria și România va fi construit al treilea pod peste Dunăre în apropiere de Giurgiu-Ruse

L. G. | 28.09.2022

Bulgaria și România vor semna un acord pentru construirea podului peste Dunăre și vor crea o companie mixtă care va gestiona proiectul Fast Danube.

Pe aceeași temă

Acest lucru a fost convenit de viceprim-miniștrii celor două țări, Hristo Alexiev și Sorin Grindeanu, la o întâlnire ce a avut loc la București.

Viceprim-ministrul bulgar Alexiev se află în capitala României în calitate de șef al delegației bulgare la Conferința Plenipotențiarilor a Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor de la Națiunile Unite.

Cele două acorduri cu sarcini clare și termene concrete de implementare a diferitelor etape vor fi semnate cât mai curând posibil.

Hristo Alexiev și Sorin Grindeanu au fost fermi privind faptul că construirea de noi poduri, adâncirea Dunării, conectarea liniilor de feribot și trecerea mai bună prin punctele de trecere a frontierei ar trebui să fie considerate o prioritate strategică comună, care să aibă mai multe proiecte.

Viceprim-ministrul Alexiev i-a prezentat de asemenea omologului său problema modernizării tronsonului de cale ferată Craiova - Calafat, care este o continuare a liniei de cale ferată de la cel de-al doilea pod peste Dunăre pe teritoriul României.

La mijlocul lunii octombrie, cei doi vicepremieri plănuiesc o întâlnire comună la Bruxelles, unde vor prezenta împreună un proiect de finanțare a următoarei etape din Fast Danube și a Podului Dunării 3.

Hristo Alexiev și Sorin Grindeanu au reiterat dorința ca, în paralel cu acordul la care s-a ajuns pentru Podul Dunării 3, să se lucreze și pentru proiectele rămase pentru construcția de noi poduri între cele două țări, conform acordului semnat în 2019.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22