Invocând dispariția USL, Tăriceanu se teme de o ruptură în PSD, dar şi în ALDE

E.b. | 09.03.2017

Călin Popescu-Tăriceanu, copreședintele ALDE, consideră că, pentru actuala coaliție de guvernare, ar fi "perdant" să se producă o ruptură fie în PSD, fie în formațiunea politică pe care o conduce.

Pe aceeași temă

 

 

 

"Cred că ar fi perdant pentru actuala coaliție de guvernare o ruptură să se producă fie în PSD, fie în ALDE. Eu sper să nu se întâmple acest lucru. În ceea ce privește ALDE, am avut cu colegul meu, copreședintele Daniel Constantin, în câteva rânduri, niște discuții legate de acest subiect și el mi-a spus că nu are niciun fel de intenție să facă acest pas. (...) Nu am motive să cred că are o altă agendă, diferită, decât ceea ce mi-a spus mie", a spus miercuri Tăriceanu, la Antena3, conform Agerpres.

 

 

El a amintit că succesul USL în alegeri din 2012 "s-a dus pe apa sâmbetei" pentru că "s-a lucrat intens și s-a reușit până la urmă să se distrugă încrederea între liderii celor două partide, PSD și PNL".

 

"La ce ne-a folosit acea victorie? Același lucru spun și acum: nu e păcat de victoria pe care am înregistrat-o în 11 decembrie? (...) În România, până la alegerile din 11 decembrie au avut o influență grea de tot, forțe oculte, forțe nelegitime care au intrat în jocul politic de care, din păcate, președintele s-a folosit și pare să dorească să se folosească în continuare. Deci, dacă președintele are o altă agendă, dacă președintele vrea cu orice preț să continue războiul pe care l-a anunțat la adresa actualei coaliții de guvernare, nu mă miră ca să existe astfel de încercări (repetarea scenariului din 2012)", a adăugat Tăriceanu.

 

 

 

"Există acțiunea insidioasă a unora"

 

 

 

Potrivit acestuia, în prezent nu ar exista "o agendă atât de diferită încât să justifice o rupere".

 

"Nu cred că există o agendă atât de diferită încât să justifice o rupere, dar există acțiunea insidioasă a unora, speculațiile, zvonurile care sunt introduse în dezbateri inclusiv în spațiul public și care bineînțeles că erodează încrederea, creează suspiciuni, dă impresia că există agende separate și până la urmă efectul se produce", a spus Tăriceanu.

 

El și-a exprimat însă speranța că actuala coaliție va găsi resursele pentru "a armoniza punctele de vedere".

 

"Pentru PSD și pentru noi (ALDE ) simt nevoia să mergem împreună mai departe și eu cred că se vor găsi formulele politice ca să armonizăm punctele de vedere", susţineTăriceanu. 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22