Ioan Mircea Pașcu îi atenționează pe Rovana Plumb și Dan Nica: Comisarii europeni nu au imunitate

Laurentiu Gheorghe | 18.08.2019

Fostul europarlamentar PSD, în prezent marginalizat, a scris pe Facebook: „Aviz amatorilor: funcția de comisar nu beneficiază de imunitate, doar cea de europarlamentar beneficiază!”.

Pe aceeași temă

Deși nu i-a numit, Dan Mircea Pașcu, care nu s-a mai regăsit pe listele PSD la alegerile europarlamentare se adresează Rovanei Plumb și Dan Nica, propunerile premierului Viorica Dăncilă trimise la Bruxelles pentru ocuparea unui post de comisar european, amândoi cu probleme penale.

Astfel, în octombrie 2017, Rovana Plumb a scăpat de ancheta din dosarul Belina după ce colegii ei din Camera Deputaţilor au respins cererea DNA de avizare a urmăririi penale. Ea le-a mulțumit deputaţilor că au apărat „principiile statului de drept”.

În calitatea de ministru de interne, Nica a fost vizat de dosarul EADS, deschis de DNA, dar a scăpat de acuzații, alături de toți ceilalți foști miniștri de Interne implicați, după ce procurorii anticorupție au clasat dosarul. De asemenea, Nica a fost urmărit penal de DNA și în dosarul Microsoft, fiind acuzat de abuz în serviciu, infracțiune care ar fi fost comisă în perioada 2000 – 2004. Din cauza tergiversării anchetei însă, faptele s-au prescris, iar Nica a scăpat și de acest al doilea dosar.

Ioan Mircea Pașcu este dezamăgit, deoarece fusese nominalizat pentru functia de comisar european de catre premierul Viorica Dancila, randul ei fost europarlamentar.
„Am venit cu o propunere, propunerea PSD fiind Ioan Mircea Pascu. Am considerat ca e un om cu experienta, e fost europaralementar care a detinut functia de vicepresedinte al PE", a spus Dancila, la sfarsitul lui iunie.
La jumatatea lunii iulie, insa, nominalizarea lui Pascu pentru functia de comisar european era blocata, la cateva zile dupa anuntul ca acesta va putea fi membru al Comisiei Europene.
Ulterior, PSD a ajuns sa aleaga intre Rovana Plumb si Dan Nica, ambii votati europarlamentari. Vineri, Dancila a precizat ca l-a informat pe presedintele Klaus Iohannis inainte de a trimite cele doua nominalizari la Bruxelles si ca, „daca nu sunt bune, venim cu altele".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22